Námořní a lodní doprava

Pestrá nabídka na veletržním stánku „Gateway Hamburg“ na transport logistic 2015 v Mnichově

Na 50 firem přístavního, dopravního a logistického hospodářství z Hamburku a metropolitního regionu Hamburk bude od 5. do 8. května vystavovat společně pod jednou střechou „Gateway Hamburg“ na transport logistic 2015 v Mnichově, největším logistickém veletrhu na světě.

Pestrá nabídka bude reprezentovat velkou a rozmanitou výkonnost univerzálního přístavu a logistického uzlu Hamburk: terminály pro kontejnery, pro hromadné a konvenční zboží, rejdařství a liniové agenty, železniční firmy, poskytovatele dopravních služeb, balení kontejnerů, experty na nebezpečné a chemické zboží a na životní prostředí, vzdělávání a mnoho dalších oborů.
 
Společný stánek 209/310 Hafen Hamburg Marketing a Logistické iniciativy se nachází v centru haly B3. Ve veletržním areálu „Neue Messe München“ se očekává účast více než 1.900 vystavovatelů z celého světa. U příležitosti veletrhu t+l představí Hafen Hamburg Marketing (HHM) nový internetový portál www.hafen-hamburg.de. Tento nově strukturovaný online portál zaujme moderním designem, intuitivním procházením menu a bude přizpůsoben pro smartphony a tablety.
 
Zlatým hřebem bude nově vyvinutý plán přístavu, na kterém bude možné v reálném čase pozorovat pohyby lodí a dopravní situace na silnicích v přístavu Hamburk. V systému jsou uložena data se základními informacemi o více než 25.000 lodích. Webové kamery budou informovat o aktuální dopravní situaci na silnicích.
 
Nabídka bude doplněna o plánované stavební uzávěry a aktuální dopravní hlášení. Také portál PORTlog.de se představí online připojením pod doménou hafen-hamburg.de. Přesně před dvěma lety byl u příležitosti transport logistic 2013 online spuštěn logistický průvodce PORTlog.de. Na PORTlogu naleznou zákazníci rychle a přesně například průmyslové a obchodní společnosti, vhodné poskytovatele vývozu i dovozu, překlad, skladování a další nabídky v Hamburku a metropolitním regionu napříč dopravním řetězcem. Prozatím zde nabízí své služby přes 800 firem ze 40 nejrůznějších odvětví.
 
Dalším vrcholem bude „Gateway Hamburg Messe Talk“. Patnáctiminutové rozhovory u kulatého stolu se zástupci přístavního a logistického hospodářství, správy a politiky se budou konat během prvních tří veletržních dnů čtyřikrát denně na stánku „Gateway Hamburg“. smartPORT, inovovaný systém pro manipulaci s obřími kontejnerovými loděmi, zájem Hamburku o olympiádu, která povede ke změnám na území přístavu, další vývoj ekologické dopravy v zázemí přístavu a aktuální vývoj strategických trhů přístavu Hamburk, například regionu Baltského moře, to je jen několik témat, o kterých bude možno diskutovat a které při těchto rozhovorech bude moderovat novinář Björn Helmke. Kompletní program, plánek stanoviště a další informace ohledně spoluvystavovatelů jsou od začátku dubna k vidění na zvláštní webové stránce www.gateway.hamburg.de.
 
Veletržní stánek „Gateway Hamburg“ se rozkládá na ploše 950 m2, na které budou mezi jinými zastoupeny stánky i Hamburg Port Authority AöR, Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) a BUSS Group GmbH & Co. KG. „Gateway Hamburg“ patří svou plochou k největším vystavovatelům na mezinárodním odborném veletrhu pro logistiku, dopravu, IT a Supply Chain Management.
 
Dalšími vystavovateli na společném stánkou jsou: Arivist Group, Brunsbüttel Ports GmbH, C. Steinweg (Süd-West Terminal) GmbH & Co. KG, China Shipping Agency (Germany) GmbH, Conical GmbH, Emons-Rail-Cargo GmbH, Fr. Meyer´s Sohn (GmbH & Co.) KG, Höegh Autoliners GmbH, HPTI Hamburg Port Training Institute GmbH,  IGS Logistic Group Holding GmbH, Ixocon GmbH, ma-co maritimes competenzcentrum e.V., Magdeburger Hafen GmbH, Norgatec Handelsgesellschaft mbH, PCH Packing Center Hamburg GmbH, Rendsburg Port GmbH, Saco Shipping GmbH, Sea Master Shipping GmbH, Seaexpress Logistics GmbH, TCI International Logistics GmbH, TCO Transcargo GmbH, Team Lines Deutschland dba Delphis Logistics, UMCO Umwelt Consult GmbH, vesseltracker.com GmbH, WCT Europe GmbH.
 
Největší univerzální přístav Německa
Přístav Hamburk patří k nejdynamičtějším  a nejvýkonnějším univerzálním přístavům v Evropě, pro každý druh zboží nabízí vhodná překladiště: od kontejnerů po sypké zboží, od přeprav investičních celků po přepravy kapalin a nebezpečného zboží. Speciální terminály jsou také pro RoRo-náklady a překlad recyklovaného zboží. Nejmodernější  překladištní technologie a kvalifikovaný odborný personál zaručují rychlé a bezpečnézacházení se zbožím na více než 50-ti překladištích.
 
Na terminálech v Hamburku bylo v roce 2014 přeloženo 146 milionů tun zboží. S 9,7 miliony odbavených standardních kontejnerů se Hamburk navíc dostal na druhé místo mezi kontejnerovými přístavy v Evropě a upevnil si patnácté místo v celosvětovém žebříčku kontejnerových přístavů.
 

Přečtěte si také

Back to top button