Silniční doprava

Dostavba Pražského okruhu se odkládá

Dostavba Pražského okruhu se odkládá, což je zásadní problém.

Náměstek primátorky pro dopravu Dolínek má nápad, jak problém vyřešit: zákaz vjezdu vozidel nad 12 metrů do Prahy.  To je asi takové řešení, jako když má sedlák málo sena pro koně, tak koně pošle na jatka. Problém je pravda vyřešen, ale koňovi se to asi moc líbit nebude a ani sedlák se už napříště nesveze.
 
Zákaz vjezdu 12metrových a delších vozidel na celé území Prahy a především pak na část Jižní spojky, která nuceně nahrazuje neexistující část Pražského okruhu, je nápad tak absurdní, že radního pověřeného řízením dopravy usvědčuje z naprosté nekompetentnosti volající po odchodu. Na území Prahy existují stovky podniků, skladů a logistických center, která se bez obsluhy kamionů neobejdou. Nebo si snad pan Dolínek myslí, že když se jeden kamion přeloží na deset dodávek, poslouží životnímu prostředí? Ano, nahrazovat vnější okruh vnitřním, je opravdu zvěrstvo. Ale zavřít i ten a zahltit tranzitem okolní obce a malá města, kterými navíc vedou nevyhovující komunikace 2. a 3. tříd, je arogance hodná totalitního gubernátora.
 
Pan Dolínek již před rokem o podobném zákazu vjezdu uvažoval, pro změnu však omezujícím faktorem měla být hmotnost vozidel. Pod tlakem široké odborné veřejnosti záměr musel opustit, prý až do doby dobudování objízdné trasy. Nyní přichází s něčím podobným a údajně právě proto, že okruh se odkládá. Nebylo by tedy rozumnější, než aby pan náměstek neustále přicházel s novými neakceptovatelnými nápady, které záhy opustí, aby spíš opustil svůj post, na který evidentně nestačí?
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button