Silniční doprava

Pololetí Opelu v ČR: Rekordní výsledky od zavedení statistik SDA!

• Poprvé v historii prodal Opel v ČR přes tisíc aut za měsíc
• Nejvyšší tržní podíl (3,53 %) od zavedení statistik SDA v roce 2004
• Další posun vzhůru v žebříčku značek – Opel v prodejích OA + LUV už na 8. pozici
• Ve statistikách bez tzv. reexportů je Opel v segmentu OA už v TOP5

Rok 2014 se zapsal do historie českého zastoupení automobilky Opel jako nejlepší rok v „novodobé“ historii značky, protože v ČR se vloni prodalo 7257 automobilů Opel, což představuje nejlepší výsledek od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů (SDA) používá data z Centrálního registru vozidel. Aktuální pololetní statistiky ale ukazují, že Opel v ČR míří k dalšímu rekordu!
 
„V červnu jsme v ČR prodali 1025 osobních a lehkých užitkových vozů – poprvé v „novodobé“ historii statistik jsme tak během jediného měsíce prodali více než tisícovku automobilů,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel. „Rekordní červenec tak završil celé rekordní první pololetí, protože od ledna do konce června jsme v ČR prodali 4284 automobilů, což je nejlepší pololetní výsledek od roku 2004, od kdy SDA zveřejňuje své statistiky podložené daty z Centrálního registru.“
 
Rekordním prodejům odpovídá i rekordní tržní podíl: Aktuálních 3,53 % podílu značky Opel na českém trhu OA a LUV je nejlepším výsledkem za deset let. „Meziročně jsme posílili o 32 %, rosteme tedy zřetelně silněji než automobilový trh,“ říká Josef Šopík, prodejní ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.
 
„První pololetí roku 2013 jsme uzavírali na 11. příčce žebříčku značek, v pololetí loňského roku jsme byli už na 9. pozici a během prvních šesti měsíců letošního roku jsme se posunuli o další příčku – na aktuální osmou příčku,“ dodává ředitel Šilha.
 
Současná 8. příčka Opelu v prodejích OA a LUV a 6. v prodejích OA odpovídá oficiálním prodejním statistikám zveřejňovaným Svazem dovozců automobilů. Ty jsou však v případě řady značek výrazně zkresleny tzv. reexporty, které u řady značek tvoří hodně přes polovinu vykazovaných prodejů. Pokud by se braly do úvahy prodejní výsledky očištěné od reexportů (které sleduje např. agentura Médea), Opel by v žebříčku prodejů OA figuroval dokonce na 5. místě!
 
Nejprodávanějším Opelem je model Astra, na druhé místě je extrémně praktická Meriva a stupně vítězů doplňuje třetí Corsa, jejíž prodeje od nedávného uvedení na trh měsíc od měsíce rostou. A protože bestseller Astra se už zanedlouho představí ve zcela nové generační podobě a s technologiemi, kterými se až dosud mohly chlubit jen ty nejdražší modely prestižních značek, dá se předpokládat, že po uvedení nové Astry bude Opelu dále posilovat svoji pozici!

Přečtěte si také

Back to top button