Silniční doprava

PKP CARGO představilo nové vedení AWT a strategii společnosti na severní Moravě

Společnost PKP CARGO, nový vlastník nákladního železničního dopravce AWT, představila nový management společnosti.

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem skupiny AWT se stal pan Zbigniew Klepacki. Dočasně pověřený generální ředitel David Prchal se vrací na pozici finančního ředitele. Předseda představenstva PKP CARGO pan Adam Purwin na společném obědě s primátory a starosty Moravskoslezského kraje představil strategii rozvoje AWT v Moravskoslezském regionu.
 
Předsedou představenstva PKP CARGO Adam Purwin  dnes v regionu představil nové vedení AWT. Kromě toho také na setkání s primátory a starosty a následně zaměstnanci společnosti AWT vysvětlil strategii společnosti PKP CARGO v Moravskoslezském regionu. Za strategické řízení celé skupiny AWT bude zodpovědný z pozice generálního ředitele Zbigniew Klepacki, který v minulosti působil jako náměstek ministra infrastruktury a  byl, do jmenováním novým ředitelem, členem dozorčí rady PKP CARGO. „Zbigniew Klepacki je velmi zkušený manager, jehož důležitým úkolem je navázat na dosavadní kroky managementu a nasměrovat společnost k dalšímu dynamickému růstu,“ říká Adam Purwin, předseda představenstva PKP CARGO. „Pro naplnění našich strategických obchodních cílů potřebujeme ale i zkušenost lidí z regionu, kteří AWT a její klienty dobře znají. Proto v nejužším vedení zůstává dosavadní ředitel David Prchal na pozici finančního ředitele a David Kostelník na pozici provozního ředitele AWT,“ dodává Adam Purwin.
 
Vedení PKP CARGO a nové vedení AWT představilo na setkání s primátory a starostmi v regionu své strategické plány. Zapojení AWT do struktury PKP CARGO přinese řadu synergií a úspor v provozu. Propojení tras PKP CARGO a AWT, rozšíření nabídky pro stávající klienty obou společností a prodloužení obsluhovaných tras vytvoří prostor pro růst společnosti spojený s novými pracovními příležitostmi pro lidi v regionu. „Vypracování společné produktové nabídky pro stávající klienty, rozšíření služeb i počtu klientů se pozitivně odrazí na výkonu AWT. Společnost by se měla v následujícím období dynamicky rozvíjet a rozšiřovat rozsah i kvalitu svých služeb. To sebou ponese příležitost pro místní lidi i pro Moravskoslezský region jako takový.“ říká Zbigniew Klepacki, generální ředitel AWT.
 
Mezi konkrétní rozvojové plány, které vedení PKP CARGO dnes na Ostravsku představilo patří rozšíření přepravního terminálu v Ostravě Paskově, který by se v budoucnu mohl stát významnou dopravně-přepravní mezinárodní křižovatkou s nadregionálním významem.   

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button