Silniční doprava

Představujeme společnost LogisCarE

Společnost LogisCarE vyvíjí a provozuje systém vzdáleného sledování čehokoliv pomocí GPS již řadu let. Motorem jejího růstu je vlastní vývoj, který reaguje na nové požadavky zákazníků a nové možnosti technologií.  

Sledování polohy pomocí GPS stále více proniká do různých oborů. Společným jmenovatelem všech řešení od LogisCarE je lepší organizace práce a ochrana majetku. Michal Dušek, obchodní manažer společnosti, nám odpověděl na několik otázek ohledně byznysu s provozovateli silničních vozidel.   

Přečtěte si také

Jaká řešení po vás zákazníci chtějí?

Někdy je to řešení s mnoha položkami příslušenství pro velký vozový park a někdy je to třeba jenom kniha jízd pro řemeslníka, aby udělal radost své účetní. Obecně řečeno, nejdřív se zajímáme o potřeby provozu zákazníků, a pak jim můžeme dát volbu nebo doporučení. Velké a střední firmy, které se na nás obracejí, již většinou zkušenosti s GPS sledováním mají.

společnost LogisCarE

Často nás kontaktují proto, že jejich stávající platforma neumožňuje tak snadno nebo levně zavádět nové funkce. Malé firmy a živnostníci si pořizují služby sledování pomocí GPS čím dál tím častěji. Instalace a aplikace jsou stále jednodušší a levnější. Je to přirozený proces pronikání technologií od velkých firem přes menší až do běžného života. A my se snažíme mu napomáhat. 

Co obnáší začít používat Vaše služby? 

Naši zákazníci nemusí nikam jezdit.  Buďto je osobně navštívíme, nebo vzdáleně vše probereme, vysvětlíme a zjistíme potřeby. Pak přijedou naši technici vybaveni naprogramovanými jednotkami, aby je nainstalovali do vozidel společně s různým příslušenstvím.

společnost LogisCarE

Po instalaci se dispečer přihlásí do webové aplikace nebo si stáhne mobilní aplikaci, kde již má přehled o všech objektech. Dispečer může sledovat vše, co potřebuje, od aktuální polohy, doby řízení až po historii pohybu. V případě vozidel s tachografem je samozřejmostí stahování DDD souborů. Řidiči tak odpadá nutnost psát záznamy o používání vozidla.

Nabízíte nějaké sofistikované řešení? 

Takovým bonusem ve využití GPS je naše jednotka rozšířená o modul na placení mýta v Maďarsku a Polsku. Tyto dva státy umožňují identifikovat ujetou trasu po placených úsecích pomocí GPS. Mýtné se stahuje z předplaceného účtu, aniž by řidič musel cokoliv zapínat nebo potvrzovat. Pro tyto dva státy se jedná o nejlevnější možné řešení placení mýta. Jedinou starostí zákazníka je mít nabitý účet. 

Jaké jsou trendy v příslušenství?

Mohl bych jmenovat například novou technologii bezdrátových čidel. Jednotlivá čidla komunikují s lokalizační jednotkou bezdrátově na bázi Bluetooth. K takovým čidlům nemusíte přivádět žádné dráty, což velice zjednodušuje jejich montáž.

společnost LogisCarE

Využívají se například při sledování teploty nákladového prostoru. Dalším příkladem použití je identifikace řidiče ve voze. Nemusí vytahovat z kapsy RFID nebo čip a někam ho přikládat. Modernější technologie si ho přiřadí k vozidlu sama.        

Společnost LogisCarE        

www.logiscare.com, info@logiscare.com

                                         

Přečtěte si také

Back to top button