Logistika a sklady

Ohňostroj inovací: prezentace společnosti Jungheinrich na veletrhu CeMAT

Hamburská společnost představuje světové veřejnosti na veletrhu CeMAT 2014 (19. až 23. května 2014 v Hannoveru) četné inovace a vývoj v oblasti vnitropodnikové logistiky made by Jungheinrich.

Návštěvníci se v areálu EXPO (pavilony 33/34 a volné plochy) seznámí se širokým výrobním programem v oblasti logistických systémů, vysokozdvižných vozíků a služeb spojených s vnitropodnikovým tokem materiálu.
 
To nejlepší od společnosti Jungheinrich na veletrhu CeMAT 2014 je mimo jiné:
– Spalovací vozíky pro extrémní použití
– Systémy tahačů k efektivnímu zásobování výroby
– Prezentace vozíků s výsuvným sloupem konstrukční řady 3
– Nový kompaktní sloup k dosažení výrazně lepšího výhledu
 
Nová generace měničů Jungheinrich
Společnost Jungheinrich představuje světové veřejnosti v rámci nejvýznamnějšího světového veletrhu logistických řešení CeMAT 2014 kompletně nově navrženou generaci vysokozdvižných vozíků se spalovacím motorem. Jedná se o vozíky s hydrodynamickým pohonem (měničem) typu DFG/TFG 316/320 a DFG/TFG 425/435. Vozíky nové generace transportují břemena o hmotnosti až 3500 kilogramů do výšky až 7,50 metru. Vozíky vyráběné v Německu jsou robustní a spolehlivé, jejich využití je univerzální a dosahují ve své třídě nadprůměrného překládacího výkonu při nízké spotřebě energie.
 
Robustní vozíky jsou vybaveny kvalitními součástmi s mimořádně dlouhou životností a díky tomu umožňují i extrémně dlouhé použití v nejrůznějších klimatických zónách. Základní prvky nových měničů jsou výsledkem vlastního vývoje společnosti Jungheinrich. Patří sem mimo jiné sloup, rám a řízená náprava.
 
 
Kompletní systém trasování
Společnost Jungheinrich představuje poprvé mezinárodní odborné veřejnosti kompletní systém tahačů. Patří k němu mimo jiné nové tahače řady 5 s tažnou silou až devět tun a přívěsy typu GTP a GTE. Použití těchto přívěsů umožňuje zpracování několika přepravních úkolů současně, zefektivňuje výrobní procesy a zaručuje tak vysokou spolehlivost zásobování při velmi dobrém využití zdrojů.
 
Jungheinrich pokračuje ve vývoji nových vozíků s výsuvným sloupem
Tato ofenziva ve vývoji a inovacích byla zahájena již u příležitosti veletrhu CeMAT 2011 prezentací konstrukční řady 2 (ETV/ETM 214-216). Zavedení nové konstrukční řady 3 bylo zahájeno v uplynulém roce (ETV 318). Oficiální prezentace vozíků typu ETV/ETM 320-325 proběhne u příležitosti CeMAT 2014. Hlavní charakteristikou je výrazně nižší spotřeba energie spojená s vyšším výkonem překládky. „Měření ukázala, že nová generace vozíků se spotřebou energie nižší o deset procent dosahuje až o deset procent vyššího výkonu“, vysvětluje Joachim Schier, vedoucí managementu portfolia vozíků s výsuvným sloupem společnosti Jungheinrich.
 
Výrazně lepší výhled díky novému kompaktnímu sloupu
Jungheinrich představuje na veletrhu CeMAT 2014 zcela nový kompaktní sloup. Tento sloup umožňuje řidiči výrazně lepší výhled z vozíků s protizávažím Jungheinrich. „Díky kompaktnímu členění profilů, optimálnímu vedení hadic a řetězů a díky dvěma patentovaným otvorům v příčné traverze bylo zorné pole řidiče rozšířeno až o 85 procent – a to je skutečně špičková hodnota!“, říká Stefan Pfetsch, vedoucí linky elektrických vozíků s protizávažím společnosti Jungheinrich.
 
Nový modul pro systém managementu vozíků ISM Online
Jungheinrich představuje odborné veřejnosti v Hannoveru nejnovější verzi systému ISM Online. Systém managementu vysokozdvižných vozíků je schopen spravovat, analyzovat a optimalizovat flotily vozíků nezávisle na velikosti a rozmanitosti flotily. Jako nová součást systému ISM Online bude přitom poprvé představen modul Produktivita.
 
Díky tomuto modulu bude uživatel schopen přesně analyzovat vytížení flotily vozíků a efektivně využívat jednotlivé vozíky. Přístup k příslušným údajům probíhá prostřednictvím portálu ISM Online společnosti Jungheinrich v zabezpečené oblasti na internetu. Tak je možné získávat informace téměř ze kteréhokoliv místa na světě. ISM Online obsahuje obchodní informace i údaje o používání a kolizní data všech vozíků flotily.
 
Vozíky pro mimoevropské rostoucí trhy
Různé trhy mají různé požadavky na vozíky. To může vést k nejrůznějším podobám etablovaných koncepcí vozíků nebo i k vytvoření kompletně nových koncepcí vozíků. Například v Jungheinrich Design Center v Houstonu (Texas/USA) byly vyvinuty přístroje pro skladovou techniku na míru podle požadavků severoamerického trhu. Ve výrobně v Qingpu (provincie Šanghaj/Čína) vyvíjí a vyrábí společnost Jungheinrich vozíky podle požadavků asijského trhu.
 
Jungheinrich představuje mezinárodní odborné veřejnosti v rámci letošního veletrhu CeMAT vybrané vozíky, které jsou speciálně koncipovány k použití na mimoevropských trzích. Patří k nim posuvný vozík z designového centra Jungheinrich Design Center v Houstonu. Vozíky typu ETR jsou dostupné od jara tohoto roku v nejrůznějších konfiguracích pro severoamerický a jihoamerický trh a pro vybrané země v Asii a na Blízkém Východě. Důležitou charakteristikou této generace posuvných vozíků je velmi vysoká zbytková nosnost.
 
Kromě toho prezentuje hamburský podnik vozík ze svého čínského závodu v Qingpu – elektrický nízkozdvižný vozík typu EJR 120n. Jedná se o adaptaci evropského „brášky“ EJE 120 v souladu s požadavky asijského trhu. Hlavním rozdílem je sklopná plošina pro spolujezdce a optimalizace oje k možnosti přepravy osob. Kromě toho sjednocuje systém EJR 120n řadu výhod nízkozdvižných vozíků Jungheinrich. K nim patří mimo jiné použití aktuální generace motoru na střídavý proud a zpětné napájení energií při regenerativním brzdění.
 

 

Přečtěte si také

Back to top button