Logistika a sklady

Pall-Ex přichází do Čech

Specialista na přepravu paletového zboží Pall-Ex začal hledat partnera pro svůj projekt otevření nové distribuční sítě v České republice, který je součástí jeho expanze ve střední Evropě.

Společnost hledá poskytovatele logistických služeb, který převezme kontrolu nad distribuční sítí pokrývající obě země. Potenciální partner bude moci stavět na stávajícím propojení ostatních sítí skupiny Pall-Ex.   „Otevření nové sítě v České a Slovenské republice je jedním z dalších klíčových kroků našeho snažení vybudovat panevropskou síť přepravy paletového zboží“, řekl Adrian Russell, výkonný ředitel skupiny Pall-Ex.  
 
„Nový partner bude nedílnou součástí tohoto procesu a na logistický trh přinese náš efektivní podnikatelský model, který se velmi dobře osvědčil ve Velké Británii, Itálii, Španělsku, Portugalsku, Polsku a Rumunsku.“ Vybraný partner převezme kontrolu nad činnostmi společnosti Pall-Ex v tomto regionu a pomůže jí vybudovat novou síť.   Základem obchodního modelu firmy je „hub and spoke“ koncept, v jehož rámci místní dopravce uskutečňuje sběr zboží u svých zákazníků a přepravuje jej do centrálního logistického střediska, kde se zboží překládá a přepravuje do místa doručení dalším dopravcem z daného regionu.  
 
Tento koncept umožňuje zákazníkům doručit zásilky o velikosti jedné palety až po částečně naložený přívěs již na druhý den. Sdílením nákladového prostoru ve vozidlech směřujících do jedné oblasti se optimalizují dopravní náklady firem a snižuje se negativní dopad přepravy zboží na životní prostředí.  
 
Uvedením této koncepce na český a slovenský trh bude potenciální partner v jedinečné pozici nabízet nové služby a efektivitu, kterou s sebou přinášejí.   Potenciální partner bude mít možnost stavět na dlouholetých zkušenostech skupiny Pall-Ex, bude moci nabízet nové distribuční služby pod značkou Pall-Ex a zároveň používat její informační systém TWINE. Nová síť se připojí k již existujícím distribučním sítím Pall-Ex Italia, Pall-Ex Iberia, Pall-Ex Romania, Pall-Ex France a Pall-Ex Polska. Skupina Pall-Ex oznámila teprve nedávno její snahu najít partnera ve Skandinávii a Bulharsku. Pro více informací navštivte www.pallex.com.
 

Přečtěte si také

Back to top button