Logistika a sklady

DACHSER rozšiřuje svoji síť v JAR

Mezinárodní logistický provider DACHSER otevřel v Jihoafrické republice novou pobočku ve městě Port Elizabeth.

Po Johannesburgu, Durbanu a Kapském městě tak rozšířil svoji síť v JAR o čtvrtou pobočku. „Vybudování pobočky v Port Elizabeth jsme plánovali již delší dobu, protože se v provincii Eastern Cape otevírá řada nových obchodních příležitostí,“ vysvětluje Detlev Duve, jednatel společnosti DACHSER v Jihoafrické republice. „DACHSER vidí v tomto regionu šance pro rozvoj logistické branže, která je od zprovoznění přístavu Port of Ngqura (známý též pod jménem Coega) stále na vzestupu.
 
„Bylo pro nás důležité nabídnout našim zákazníkům, zejména z oblasti automobilového průmyslu, transportní řešení a napojení z Port Elizabeth na naši mezinárodní logistickou síť, a to ze všech regionů JAR,“ komentuje Jan Polter, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic.
 
Vedení pobočky v Port Elizabeth bude mít na starosti Harold Thomas – specialista na logistiku, který má více než 30 let zkušeností v oblasti spedice a který povede tým kvalifikovaných pracovníků z regionu v okolí Port Elizabeth. „DACHSER si v JAR stanovil za cíl najít a vyškolit lidi z nejbližšího okolí poboček. V regionu s tak vysokou nezaměstnaností totiž považujeme vytvoření pracovních míst i v budoucnu za velmi důležité,“ dodává Detlev Duve.
 
Základní informace o skupině DACHSER
Mezinárodní logistický koncern DACHSER nabízí veškeré služby v oblasti logistiky a zasílatelství. Má 315 vlastních poboček po celém světě a je jedním z lídrů na trhu poskytovatelů logistických služeb v oblasti European Logistics. V současnosti zaměstnává 21.000 lidí z celého světa, kteří jen za loňský rok zrealizovali přepravu 49,3 milionů zásilek vážících celkem 37,1 milionů tun. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2011 činil 4,3 miliard eur.
 
Základní informace o společnosti DACHSER v České republice
Dachser působí na trhu logistiky a zasílatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010.
 
DACHSER disponuje téměř 33 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze (oddělení letecké a námořní spedice na letišti Praha Ruzyně) a na pobočce DACHSER Cargoplus v současné době zaměstnává přes 300 lidí. 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button