Logistika a sklady

DACHSER rozšiřuje nabídku námořních sběrných kontejnerů

Mezinárodní logistický provider DACHSER zavádí další nové linky námořní sběrné služby, tzv. LCL kontejnery.

Jako evropský lídr ve sběrné službě disponuje DACHSER hustou logistickou sítí pozemních přeprav, na kterou je napojena i síť sběrné služby v oblasti námořních přeprav (LCL). V letošním roce plánuje DACHSER spustit dalších 26 LCL spojení a u šesti stávajících destinací zvýší frekvenci pravidelných odplutí ze 14 dnů na jeden týden. Nové LCL služby budou zavedeny i z další čínské destinace přímo do České republiky.
 
Co se doručovacích časů týče, představují služby LCL zajímavou variantu: díky cílené konsolidaci zboží a pravidelným spojením mezi přístavy mohou zákazníci lépe plánovat a profitovat z vyšší rychlosti doručení a transparentnosti celé přepravy. Platí to i pro české společnosti, kteří již téměř tři roky využívají například námořní sběrné služby společnosti DACHSER na trase Šanghaj–Kladno s pravidelným odplutím každý týden. „LCL služby nebo, jak se jim také říká, kusové námořní kontejnery, jsou výbornou ukázkou toho, jak v praxi funguje naše celosvětová strategie DACHSER Interlocking,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, a vysvětluje, „naše síť pozemních přeprav se stará o tranzit do a z přístavu a naše divize leteckých a námořních přeprav o hlavní část cesty po moři. Zákazníkovi tak nabízíme komplexní řešení celého jeho supply chainu včetně skladovacích služeb a služeb s přidanou hodnotou, celního odbavení i pojištění.“
 
Nabídka LCL služeb společnosti DACHSER se i nadále rozšiřuje. Letos už přibyly do sítě DACHSERU tyto linky LCL námořní sběrné služby: Z Brém provozuje DACHSER týdenní LCL služby do nových destinací v USA (Los Angeles, New York, Chicago, Boston, Houston, Atlanta a Charlotte), z Hamburku pak nové linky do Indie (Nhava Sheva a Chennai). Nově, od prvního června, zavedl DACHSER spojení z Hamburku do Nového Dillí. V opačném směru se pak jedná o spojení z Chennai a Nhava Sheva do Hamburku a nově také z Nového Dillí a Bangalore do Hamburku. Další nové spojení každý týden odchází z Číny do města Santos v Brazílii. Z Antwerp provozuje DACHSER linky do Hong Kongu, Singapuru, mexického Veracruzu, jihokorejského Busanu a indického města Nhava Sheva.
 
V České republice spouští DACHSER projekt nového pravidelného přímého sběrného kontejneru z čínského města Ningbo do Kladna. Z tohoto významného přístavu, jednoho z největších na světě, by měla tato služba do konce tohoto roku fungovat na bázi týdenního odplutí.
 
„Zákazníci, kteří našich LCL služeb využívají, profitují z atraktivních doručovacích časů, rychlejší dostupnosti zboží v cílové destinaci a také z vyšší flexibility a možnosti přesného plánování svého supply chainu,“ říká Günther Laumann, Head of Global Ocean Freight společnosti DACHSER.
 
V rámci strategie DACHSER Interlocking, jež představuje úzkou spolupráci obou divizí společnosti – Air & Sea Logistics a European Logistics, tak DACHSER nabízí plně integrovaná logistická řešení a výhody konsolidovaných zásilek přenáší na své zákazníky. Zásilky mohou být neustále sledovány, a to od dodavatelů v Evropě až po příjemce zboží kdekoliv na světě.

Přečtěte si také

Back to top button