Logistika a sklady

GLS letos navýší kapacity o 30 %, v České Lípě otevřela dvacáté depo

Balíkový přepravce GLS navýšil počet svých tuzemských dep na celkových 20, to nejnovější otevřel začátkem června v okrese Česká Lípa.

Depo pomůže nejen zkrátit doručovací trasy v regionu o 20 %, ale díky ušetřenému času také zkvalitnit doručovací služby. Nové depo je součástí plánu GLS navýšit během letošního roku kapacity o 30 %, do konce léta proto otevře další dvě depa a rozšíří ta stávající.
 
Přepravní společnost GLS rozšiřuje svou síť regionálních dep. V České Lípě v Libereckém kraji zprovoznila v pořadí již dvacáté tuzemské depo, které zkrátí doručovací trasy v regionu o více než 20 % a zároveň přispěje ke zvýšení kvality služeb. „K výraznému zlepšení dojde především ve Šluknovském výběžku a v nejbližším okolí České Lípy, kde odesílatelé a příjemci balíkových zásilek získají lepší přístup do české i celoevropské sítě GLS. Depo zajistí dřívější doručování balíků v rámci regionu, ale i možnost pozdější nakládky balíků k přepravě,“ vysvětluje Pavel Včela, ředitel společnosti GLS Česká republika. Nové depo vzniklo úpravou stávajícího objektu v obci Stružnice.
 
GLS v létě otevře dvě další depa
Záměr GLS navýšit letos své kapacity o 30 % se promítne i do otevření dvou dalších dep, a to v Novém Strašecí a Uherském Hradišti, která zahájí provoz ještě do konce léta. Lepší doručovací a svozové časy tak mohou očekávat i zákazníci v okrese Rakovník a ve Zlínském kraji. Během letních měsíců navíc GLS navýší kapacitu svých stávajících dep. „Na rostoucí potřeby trhu zareagovala česká GLS také stavebním rozšířením centrálního třídícího centra v Jihlavě a dalšími investicemi do technologických inovací. Navyšujeme ale i počty ParcelShopů, kterých do konce roku plánujeme provozovat celkem 400,“ dodává Pavel Včela. Přepravce také bude pokračovat v rozšiřování a obměně vozového parku, aby průměrné stáří využívaných vozů nepřesahovalo 3 roky.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button