Logistika a sklady

P3 v Lovosicích dokončila hrubou stavbu první haly parku

Areál P3 Lovosice je nejnovější přírůstek do portfolia vlastníka, developera a správce parků P3.

Společnost spolu s nájemcem FM Logistic ve čtvrtek 7. června oslavila odlití posledního kubíku betonu podlahy na hrubé stavbě nové haly. Ta se v budoucnu ještě rozšíří o další dvě třetiny a vznikne tzv. Big Box, největší budova úspěšně rostoucího parku.
 
Prvním nájemcem lovosického parku P3 se stane francouzská společnost FM Logistic. V hale, která vzniká zákazníkovi na míru, bude na ploše přibližně 30 000 m² zajišťovat logistiku a navazující služby pro mezinárodní řetězec hobbymarketů. Nová budova bude součástí největšího objektu areálu, který FM Logistic plánuje do budoucna využít z valné části a provozovat zde multizákaznickou platformu zaměřenou na e-commerce aktivity zaměřené na český a německý trh.
 
„FM Logistic si pro svou další expanzi v rámci našich parků vybrala skvělou lokalitu. P3 Lovosice má perfektní napojení na dálnici D8 skrze exity 45 a 48 a v blízkosti je rovněž železniční překladiště na trase
Budapešť – Vídeň – Berlín, poblíž kterého P3 rovněž vlastní další, aktuálně plně obsazenou, budovu. Infrastrukturu netradičně rozšiřuje i přístav na Labi. V parku nabízíme zhruba 95 000 m² pro další výstavbu, které jsou vzhledem k lokalitě vhodné zejména pro lehkou výrobu a skladování,“ dodal Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku.
 
Průmyslový park P3 Lovosice je snadno dostupný i hromadnou dopravou a přijíždí k němu tři autobusové linky. P3 přitom myslí i na zelená řešení a od okolní krajiny jej ze směru od Lukavce plánuje oddělit zalesněným přírodním valem. „Naprostá většina dešťové vody se vsakuje přímo na pozemku, a to mimo jiné pomocí průlehů okolo chodníků a cest. Dešťová voda tak přitéká z přilehlých komunikací do průlehů, odkud se vsakuje do štěrkové rýhy pod terénem. Rýha je zásobníkem vody, odkud se dešťová voda postupně vstřebává do rostlé zeminy,“ prozrazuje detaily Tomáš Kubín, šéf výstavby P3 pro střední a východní Evropu ze společnosti P3.Osvětlení areálu i budov budou zajišťovat šetrná a ekologická LED světla, zvýšení tepelného komfortu a energetické efektivity pak podpoří zesílený fasádní panel a izolované nakládací můstky.
 
„Park P3 Lovosice byl pro naši další expanzi jasnou volbou. S týmem P3 máme dobré zkušenosti, celkově si v jejich parcích napříč Evropou pronajímáme prostory o výměře 86 000 m². Lokalita má pro nás také výhodu dostupné pracovní síly, což je v dnešní době extrémně nízké nezaměstnanosti velmi důležitý faktor. Odhadujeme, že do budoucna zde vytvoříme až stovky pracovních míst,“ okomentoval spolupráci Štěpán Ladányi, obchodní ředitel ve společnosti FM Logistic.
 
P3 by měla stavbu dokončit a předat do rukou nového nájemce na podzim letošního roku. V parku také vznikne přírodní biotop, který má spolu se stromy a keři tvořit optickou a zvukovou bariéru oddělující průmyslovou zónu od obce Lukavec.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button