Logistika a sklady

Logistické služby pro RunCzech zajistí společnost GEFCO

Logistiku seriálu RunCzech zajistí v roce 2018 společnost GEFCO. Logistice eventů se věnuje již více než 20 let a v celosvětovém měřítku obslouží více než 100 eventů, v Česku jsou ale služby pro RunCzech její premiérou.

Pro bezproblémovou realizaci komplexních služeb od logistických toků až po servis v místě akce dle přesně stanoveného harmonogramu byl v rámci GEFCO dedikován tým 3 specialistů.
 
Logistické služby pro letošní ročník běžecké série RunCzech zajistí společnost GEFCO. „V mezinárodním měřítku zajišťujeme logistiku eventů již více než 20 let, přesto je pro nás v Česku seriál RunCzech velkou výzvou a těšíme se na ni,“ komentuje s nadšením premiéru firmy GEFCO v logistice tak velkého eventu u nás generální ředitel společnosti, Aleksander Raczynski a dodává, že GEFCO celosvětově zajistí logistické toky pro zhruba 100 akcí různých formátů od rallye, přes sportovní soutěže až po veletrhy a představení nových výrobků ročně. „Každá akce je jedinečná a vyžaduje specifické, na míru šité řešení s velkým důrazem na časový harmonogram,“ popisuje Raczynski. „Všechny naše závody vyžadují kvalitní a spolehlivou logistickou přepravu a plánování. A právě takové požadavky jsme s důvěrou vložili do rukou společnosti GEFCO. Jsme přesvědčeni, že jsme tím získali silného partnera pro bezproblémový průběh závodů,“ říká technický ředitel závodu Tomáš Fencl.
 
Seriál RunCzech startuje již tuto sobotu, 7. dubna Sportisimo 1/2Maratonem v Praze. „Zajistit logistiku akce neznamená jen operativně převézt velké množství materiálu z jednoho bodu do druhého. Je třeba vše do detailu naplánovat, zajistit sledování všech částí zásilky a vše operativně zajistit s důrazem na nejmenší detaily,“ upozorňuje Bogdan Ionita, Transport & Logistics manager pro geo-region Česká republika & Slovensko společnosti GEFCO. Společnost zajistí přesun veškerého materiálu do všech sedmi destinací letošní série RunCzech:
 
7. dubna           Sportisimo 1/2Maraton Praha
6. května          Volkswagen Maraton Praha
19. května        Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary
2. června          Mattoni 1/2Maraton České Budějovice
23. června        Mattoni 1/2Maraton Olomouc
8. září              Birell Grand Prix Praha
15. září            Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem
 
„Logistika eventů je velmi náročná a specifická. V případě masových akcí, jakou RunCzech v Česku je musíme přepravit velké množství materiálu na místo dle přesně stanoveného časového harmonogramu,“ popisuje úskalí zajišťování služeb pro běžecký seriál Ionita a dodává, že jeho tým má často pokyny sepsány v minutovníku. „Času nazbyt opravdu nemáme. Když si představíte všechny ty zábory a dopravní omezení, musíme vše navézt až těsně před začátkem akce, abychom blokovali prostor jen po nezbytně dlouhou dobu před závodem samotným. Vše musí být označeno na přesně stanoveném místě, aby ve fázi přípravy nevznikl chaos a časové prodlevy,“ uzavírá Ionita.
 
„Jsme moc rádi, že se spojujeme se spolehlivou a prověřenou firmou, jakou GEFCO bez pochyby je. Jejich zkušenosti a naše závody, jak pevně doufám, vyústí v dlouholetou a úspěšnou spolupráci,“ uvádí ředitel RunCzech a prezident komise silničních běhů IAAF Carlo Capalbo. Pro podobné akce má pořadatel ve společnosti GEFCO vždy dedikovanou jednu konkrétní osobu, která veškeré toky řídí a po dobu akce je nepřetržitě k dispoici. „Běhání a RunCzech jsou tady v Česku tak oblíbené, že jsme pro plynulé zajištění přepravy i služeb v místě akcí vyblokovali na všech sedm víkendů celý tým,“ dodává Raczynski, pod jehož vedením zajistilo GEFCO třeba také unikátní transport pouštního dakarského monstra Peugeotu 3008 DKR, závodního vozu francouzského týmu Peugeot Total z Francie na akci do Pardubic.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button