Logistika a sklady

Bilance a výhled Hödlmayr Logistics ČR

Rozšíření skladových kapacit a zaměření na železnici.

Navzdory náročným podmínkám na trhu, poznamenaným nedostatečnými kapacitami a chybějícími řidiči, má společnost Hödlmayr Logistics ČR a.s. za sebou úspěšný fiskální rok 2017. Dosáhla celkového obratu 33 miliónů eur, což odpovídá úrovni předchozího roku. Pozitivní vývoj na trhu spolu s dalšími investicemi a optimálním nastavením priorit ji opravňuje k optimistickému výhledu i pro letošek.
 
V loňském roce se v ČR prodalo 272 000 nových automobilů, což ve srovnání s rokem 2016 představuje nárůst o 4,5 procenta. „Více než dvě stovky našich řidičů v minulém roce přepravily přes 190 tisíc vozidel,“ uvedla Eva Kaňovská, generální ředitelka společnosti Hödlmayr ČR.
 
Investice do budoucnosti
Aby společnost mohla dosahovat vysokých kvalitativních standardů automobilové přepravy, investuje stále více prostředků do vlastního lidského kapitálu, spoléhá na nábor nových zaměstnanců a poskytuje jim odborná školení a zdokonalovací kurzy.
To, co odlišuje naši práci, je na jedné straně skutečnost, že přepravujeme zboží zvláštního charakteru, což jsou nová vozidla vysoké hodnoty, na straně druhé je také důležitý bezpečnostní aspekt. Naši zaměstnanci se mohou na naši firmu kdykoliv obrátit jako na spolehlivého partnera. Protože jsme neustále rostoucí rodinná firma působící na mezinárodním trhu, nabízíme zaměstnancům stabilní základ, což je v dobách neustálých změn velice ceněno,“ vysvětluje Eva Kaňovská a dodává: „S e-mobilitou přicházejí pro naše zaměstnance nové a zajímavé výzvy.
Budování skladových kapacit a zaměření na železnici
V roce 2018 investujeme do dalšího budování vlastních skladových kapacit a důsledně sledujeme náš cíl, jímž je rozšiřování naší ‚intermodální transportní koncepce‘. Kombinace kamionové a železniční dopravy nám umožňuje být mnohem flexibilnější a efektivnější. Současně také dbáme o ekologickou udržitelnost v duchu našeho hesla ‚Go Green – Go Hödlmayr‘,“ říká generální ředitelka.
 
Hödlmayr Česká republika
Hödlmayr ČR je s přibližně 30procentním podílem jedním z největších hráčů na lokálním trhu. V současné době zaměstnává 286 lidí a její flotilu vozidel tvoří 174 speciálních transportérů. V hlavním sídle společnosti v Jenči u Prahy, které má kapacitu přibližně 4 100 vozidel, zajišťují kromě dopravních řešení také mnohé další služby, včetně přípravy vozidel k předání zákazníkovi, speciálních montáží a dalších. Obrat dceřiné společnosti Hödlmayr ČR dosáhl v roce 2017 okolo 33 miliónů eur.
 
Hödlmayr International AG
Hödlmayr International AG je rodinný podnik s mezinárodní působností se sídlem v rakouském Schwertbergu, který se specializuje na logistiku vozidel. Činnost společnosti pokrývá celý dodavatelský řetězec – od převzetí vozidel od výrobce (případně ve vstupním přístavu) až po předání koncovému zákazníkovi. Ročně firma dodá okolo 1,75 miliónu vozidel. Hödlmayr International AG a její dceřiné firmy v 16 zemích zaměstnávají 1 800 pracovníků. Celkově má společnost pro přepravu automobilů k dispozici 780 speciálních transportérů, 12 speciálních vlakových souprav pro přepravu automobilů a celkovou plochu 1,1 miliónu čtverečních metrů pro přibližně 50 tisíc automobilů. V uplynulém roce dosáhl obrat společnosti 275 miliónů eur. 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button