Logistika a sklady

Logistická společnost JUSDA Europe prodloužila smlouvu a rozšířila prostory v pardubickém CTParku

– Logistická společnost JUSDA Europe, dříve Foxconn’s Global Logistics Solutions, si v CTParku Pardubice II pronajala nové skladové a kancelářské prostory o celkové ploše 37 389 m2. V tomto projektu společnost JUSDA Europe zastupovalo industriální oddělení realitní poradenské společnosti JLL.

„Zajištění prostor v rámci CTParku v Pardubicích umožňuje společnosti JUSDA Europe dále posilovat svou již velmi pevnou pozici. Prostory nám poskytují základ pro naplnění naší další pětileté strategie rozvoje portfolia a skladových kapacit nejen v Pardubickém kraji, ale také v celé Evropě. Pokračujeme v dalším rozvoji a víme, že naše partnerství (JUSDA, CTP a JLL) dokáže díky využití klíčových schopností a odborných znalostí všech tří společností poskytovat taková řešení, díky kterým dosáhneme potřebných výsledků, což současně umožní prosperitu všem zúčastněným stranám,” uvedl Graeme Strachan ze společnosti JUSDA Europe. 
 
„Jsme rádi, že JUSDA Europe posiluje své postavení v České republice a zejména v Pardubickém kraji. Obchod jsme mohli úspěšně uzavřít především díky flexibilitě na obou stranách transakce. Jedná se tak o jeden z největších obchodů na trhu za posledních dvanáct měsíců,“ dodal Miroslav Kotek, Associate Director industriálního oddělení realitní poradenské společnosti JLL, která transakci zprostředkovala.
 
Společnost JUSDA Europe je strategickým partnerem pro řízení supply chain pro nadnárodní korporace a středně velké společnosti, a to v rámci celé Eurasie. Firma má již 60 logistických center po celém světě a celkově operuje přes 2 miliony metrů čtverečních skladových prostor. Působí převážně v oborech hi-tech elektroniky, domácích spotřebičů, automobilovém průmyslu, oděvech, zdravotnickém vybavení, FMCG a dalších. Pod názvem JUSDA společnost vystupuje od minulého března. Hlavním cílem změny názvu společnosti je identifikace s globální logistickou společností JUSDA International, jejíž součástí se Global Logistics Solutions stala na konci roku 2016.
 
Průmyslový trh v Pardubickém kraji vykazuje slibný růst a v současné době se nachází na 167 000 m2 průmyslových prostor třídy A k pronájmu a dalších 12 tisíc m2 je aktuálně ve výstavbě. Obecně zájem o průmyslové nemovitosti v Česku trvá a stejně tak i tempo stavební činnosti zůstává vysoké. Stavební aktivita na českém trhu průmyslových nemovitostí je i nadále velmi čilá, což dokazuje fakt, že ve třech po sobě jdoucích kvartálech překonala 500 000 m2. Na konci roku 2017 bylo ve výstavbě dalších 527 400 m2. V Q4 2017 dosáhla hrubá realizovaná poptávka celkem 359 500 m2, což představuje nárůst o 12 % ve srovnání s Q3 2017, avšak pokles o 31 % ve srovnání s Q4 2016. Průměrná míra neobsazenosti se v ČR v posledním kvartále 2017 pohybovala na úrovni 4,1 %. 

Přečtěte si také

Back to top button