Logistika a sklady

Téma měsíce září se zaměří na praktická řešení

Měsíc září je pro Logistický portál Eulog velmi významný, protože připravuje Logistickou konferenci EULOG 2015.

Ta bude zaměřená na praktická řešení v rámci distribučního procesu. Konference se koná 16. září v rámci veletrhu Transport a Logistika, v pavilonu A2. A i z tohoto důvodu se měsíc září bude věnovat praktickým řešením distribučního procesu prostřednictvím multimediálních článků.
 
„První část měsíce je pro nás obdobím příprav na konferenční den. Protože chceme, aby září bylo prakticky zaměřené, využijeme naší konference, která se bude skládat jen z ukázek praktických řešení. V druhé polovině září se tedy naši čtenáři budou moci těšit na multimediální články – tj. článek, který představí případovou studii a praktické řešení, které bude doplněno fotkami z konference, fotkami z prezentací i samotnou přednáškou“, říká organizátorka konference Eva Blechová a doplňuje: „pokud nebudete mít čas dostavit se přímo na naši konferenci, vše uvidíte během září na našem webu“.
 
Do konce září bude připraveno celkem 5 článků případových studií. V jednom článku budou k dispozici rovnou dvě případové studie z dané oblasti distribučního procesu – tj. výroba – balení – IT – manipulace – přeprava.
 
Každý den se tak představí jedno hlavní téma. Nejprve se začne výrobou, kde prezident Logistické akademie uvede důležitost plánování a auditu ve výrobní firmě. Na něj naváže přednáška Vysoké školy logistiky, která poradí, jak ušetřit čas i peníze štíhlou výrobou a JIT.
Druhý den se téma měsíce přesune do oblasti balení a manipulace. Představí se balicí linka v rámci projektu Packaging Live a společnost Dachser ukáže zajímavá řešení speciálního balení.
 
Třetí den se budou praktická řešení pohybovat v oblasti informačních technologií, kde společnost ABIA group připomene, jak probíhá IT logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky. Pro logistický proces je také důležitá identifikace zboží, kterou představí Asseco Solutions.
 
Čtvrtý den se společností Linde Material Handling ukážeme, jak vyřešit manipulaci ve stále užších uličkách a také se podíváme se společností BITO na to, jaké regálové systémy je vhodné použít v jaké firmě.
 
Poslední den se zaměří na přepravu. Praktické řešení přepravy představí společnost Dachser a se společností DB Schenker budeme uvažovat i o kombinované přepravě. „Pokud se vám nechce čekat a chcete zažít tyto přednášky live, udělejte si čas 16. září 2015 a přijďte se podívat na naši konferenci do pavilonu A2 na brněnské výstaviště. Informace o programu a přednášejících najdete na stránkách konference – www.logisticka-konference.cz,“ uzavírá Eva Blechová.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button