Logistika a sklady

Amazon přijal v roce 2014 v Evropské unii rekordní počet nových zamněstnaců

Amazon oznámil, že v roce 2014 vytvořil v Evropské unii více než 6 000 nových stálých pozic.

Jedná se o nejvyšší počet nově přijatých zaměstnanců během jednoho roku od chvíle, kdy Amazon zprovoznil své evropské stránky Amazon.co.uk a Amazon.de v roce 1998. V Evropské unii má nyní Amazon přes 32 000 stálých zaměstnanců.
 
„V Evropské unii zaznamenáváme vyšší míru poptávky po námi nabízených produktech než dříve a stále vidíme oblasti, ve kterých se můžeme v budoucnu dále zlepšovat. Za poslední dva roky jsme v našem již tak velkém týmu obsadili přes 10 000 nových pozic a vloni jsme se 6 000 novými pozicemi vytvořili vlastní rekord,“ řekl Xavier Garambois, vece prezident Amazonu pro maloobchod v EU. „I přes vysoký počet nově přijatých zaměstnanců jsme stále ve fázi významných investic a nadále hledáme budoucí kolegy, které rádi uvítáme v našem týmu v roce 2015.“
 
Amazon přijal v roce 2014 zaměstnance do více než 50 lokalit v EU včetně korporátních kanceláří, distribučních center, center pro vývoj softwaru a středisek pro služby zákazníkům. Tyto pozice pokrývají celou řadu rolí od vývoje softwaru, přes dodavatelský řetězec až po design. Konkrétně jde například o softwarové inženýry, experty na obsluhu strojů, techniky data center, obalové inženýry, počítačové lingvisty, prodejce, manažery dodavatelského řetězce, nákupčí, designéry, zaměstnance distribučních center a zákaznického servisu.
 
V České republice Amazon oznámil záměr otevřít ve druhém čtvrtletí roku 2015 nové korporátní kanceláře v Praze a zahájil nábor zaměstnanců na řídící a podpůrné pozice. Zaměstnanci na pozicích v řízení provozu, HR a IT budou pracovat nejen pro korporátní kancelář, ale také pro právě vznikající distribuční centrum v Dobrovízi. V tomto distribučním centru Amazon nabídne v letošním roce 2000 stálých pracovních míst a další tisíce míst v době předvánoční špičky. 
 

Přečtěte si také

Back to top button