Letecká doprava

Emirates spouští lety na jih Austrálie

Čtyři lety týdně z Dubaje do Adelaide.

První komerční let společnosti Emirates do jižní Austrálie z Dubaje odletěl ve čtvrtek ráno. Lety do Adelaide zvýší kapacitu mezinárodních letů do a z tohoto města a připojí jej k celosvětové síti společnosti Emirates čítající více než 120 destinací. Lety Emirates mezi Adelaide a Dubají znamenají pro jižní Austrálii první spojení s Blízkým východem a otevírají nové obchodní příležitosti mezi těmito regiony. Cestující v jižní Austrálii budou také moci těžit z lepšího spojení a kratší doby letu do celého světa, včetně 33 destinací v Evropě.
 
Let EK440 bude zpočátku létat čtyřikrát týdně a bude obsluhován moderním letounem Boeing 777-300ER, od 1. února 2013 bude létat již denně.
Na palubě inauguračního letu do Adelaide byl i Salem Obaidalla, Senior vice prezident společnosti Emirates pro komerční operace na Dálném východě, v Austrálii a Oceánii; Hiran Perera, Senior vice prezident pro plánování carga a přepravu nákladu; Jeho excelence Pablo Kang, velvyslanec Austrálie v SAE; Eyad Abdul Rahman, výkonný ředitel dubajského Oddělení cestovního ruchu, obchodu a marketingu, dále pak zástupci vlády, přední podnikatelé a zástupci médií.
 
„Na lety do jižní Austrálie nasazujeme Boeing 777-300ER, který je vybaven těmi nejlepšími palubními produkty. Naše linka zaměstná více než 150 obyvatel jižní Austrálie v oblasti letectví a letištních služeb,“ řekl Salem Obaidalla, „lety do Adelaide jsme chtěli spustit již delší dobu a dnešek je právě tím dnem, který přinesl jižní Austrálii spojení s Dubají a dalšími městy ze sítě společnosti Emirates čítající přes 120 destinací.“
 

 
„Až tato linka začne létat 1. února každý den, bude to znamenat téměř 5 000 sedadel týdně navíc, což představuje 30% nárůst, posílení místního pracovního trhu a investic do jihoaustralského cestovního ruchu, který má hodnotu 5,3 miliard australských dolarů. Bude to znamenat také dalších 14 tun využitelného cargo prostoru na každém letu,“ dodal Obaidalla, „jižní Austrálie se velmi rychle stává předním australským regionem z hlediska turistického ruchu, obchodu a nerostného bohatství. Zavedení této linky znamená nárůst klíčových turistických a obchodních spojení mezi jižní Austrálií a Spojenými arabskými emiráty i dalšími městy z naší globální sítě.“
 
„Tato nová linka přepraví každoročně přes 200 000 cestujících mezi jižní Austrálií a Dubají. Předpokládáme, že nejsilnějšími trhy pro turistický ruch oběma směry se stane Velká Británie i celá Evropa. Pro Adelaide bude znamenat také první přímé spojení s Blízkým východem,“ shrnul Obaidalla.
 
Emirates SkyCargo bude převážet řadu komodit včetně zboží podléhajícího rychlé zkáze jako je maso, ovoce, zelenina, mléčné výrobky a vejce. Další oblasti jihoaustralského průmyslu, které budou z tohoto spojení těžit, jsou dodávky stavebního materiálu, strojní součástky, kosmetika, výroba olejů a pryskyřice. Let EK440 společnosti Emirates odlétá z Dubaje každé úterý, čtvrtek, pátek a neděli ve 2:00 a v Adelaide přistane ve 20:50. Zpáteční let opouští Adelaide ve 22:35 a v Dubaji přistane v 5:15 následujícího dne.
 
 

Přečtěte si také

Back to top button