Letecká doprava

Emirates SkyCargo přepravila během svého dvouletého působení v České republice 21 milionů kilogramů zboží

Emirates slaví dva roky působení v České republice a skvělý úspěch SkyCargo.

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích světových leteckých společností, tento týden zahájila už třetí rok svého působení v České republice. Je to především nákladní sekce Emirates SkyCargo, která zaznamenala výrazný úspěch a přepravila neuvěřitelných 21 milionů kilogramů zboží během dvou let. 
 
V přepočtu se jedná až o 29 000 kg přepraveného zboží denně, což je jedním z důvodů proč byla česká pobočka Emirates SkyCargo vyhlášena, mezi všemi americkými a evropskými pobočkami společnosti, za nejlepší. Samotná Emirates SkyCargo byla již dříve letos zvolena nákladním dopravcem roku, česká pobočka k tomuto skvělému výsledku, stejně jako k celkové obchodní bilanci SkyCargo, významným podílem přispěla.
 
 Emirates SkyCargo od zahájení svého působení v České republice v roce 2010 přepravuje vše od hraček až po tygry. Emirates SkyCargo nabízí největší nákladní kapacitu a přepravuje každý den až 29 tun na palubě každého letadla, které vzlétne z pražského letiště. Nejvíce vyváženým zbožím z České republiky je sklo, které lze vidět i na lustrech mnoha dubajských hotelů, a automobilové součástky, naopak ovoce a zelenina jsou zbožím, které SkyCargo do České republiky nejčastěji dováží.       
 
 „Byly to dva vzrušující a náročné roky, během kterých se společnost Emirates zabydlela na českém trhu a my jsme spokojeni s tím, čeho jsme dosáhli. Budeme i nadále nabízet zákazníkům skvělé služby a dopravovat cestující i náklad do nejrůznějších exotických destinací. 21 milionů kilogramů přepraveného zboží, což představuje například 10 500 automobilů, je velmi působivý výsledek, na který jsme pyšní a v budoucnu jej plánujeme nadále zlepšovat,“ řekl Jakub Kolář manažer Emirates SkyCargo pro Českou republiku, „mám štěstí, že jsem mohl poslední dva roky strávit prací se skvělým týmem Emirates v České republice. Za úspěchem se totiž skrývá tvrdé úsilí a práce, které nám umožňují poskytnout zákazníkům nejlepší možné služby.“
 
Emirates SkyCargo v současnosti provozuje z domovského Dubaje 124 linek do destinací na všech šesti kontinentech. Nová osobní a nákladní linka do Ho Či Minova města byla zahájena v červnu tohoto roku, což je pro Českou republiku velmi zajímavé, vzhledem k vietnamské komunitě čítající 50 000 lidí žijící na jejím území. 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button