Letecká doprava

Wizz Air objednává od Geven dovybavení 110 airbusů A321NEO

Společnost Wizz Air Holdings Plc, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností v Evropě a největší nízkonákladový dopravce ve střední a východní Evropě, dnes na Aircraft Interiors Expo 2018 oznámila, že na základě výběrového řízení podepsala smlouvu se společností GEVEN.

Letecká společnost vybaví všech 110 letounů Airbus A321neo, které začne přebírat v lednu roku 2019 a dalších pět let, nejnovějším modelem sedadlem Essenza, nejnovější inovací společnosti GEVEN.
 
Hodnota objednávky sedadel pro 110 nových letadel se podle ceníku pohybuje kolem 44 milionů EUR, i když Wizz Air získal podstatné slevy na základě rozsahu objednávky. Nová sedadla budou znamenat větší komfort pro cestující a budou mít pozitivní dopad na provoz letecké společnosti. Ultralehké sedadlo bude znamenat nižší spotřebu paliva, což se odráží na snižování environmentální stopy a dále přispívá ke snižování provozních nákladů společnosti WIZZ.
 
„Se společností GEVEN intenzivně spolupracuje již deset let, stále investujeme do naší rozrůstající se flotily. Airbus A321neo přinese významné úspory a přepracovaný interiér zvýší úroveň palubních služeb a nabídne ještě větší pohodlí,“ řekl Johan Eidhagen, ředitel marketingu společnosti Wizz Air. „Vzhledem k tomu, že budeme i nadále růst nejrychleji v oboru a rozšiřujeme náš trh i mimo Evropu, nová letadla i jejich inovativní interiér nám umožní pokračovat ve snižování našich provozních nákladů, a podpoří tak naše snahy být lídrem na trhu mezi nízkonákladovými leteckým dopravci v Evropě. Wizz Air bude i nadále stimulovat poptávku po letecké dopravě nejnižšími cenami na palubě jedné z nejmladších a nejlepších leteckých flotil v Evropě.“
 
Sedadla Essenza vytvořená společností GEVEN mají italský módní švih, podtrhnou dnešní interiér letadel flotily WIZZ. Nový model umožňuje cestujícím snadnější pohyb a nabízí o 25 % větší prostor pro nohy. Ergonomicky tvarovaná sedadla s ultra tenkými opěradly budou pokryta umělou kůží v kobaltově modré barvě Wizz Air. Díky bohatému polstrování a níže umístěné kapse za zádech budou mít cestující na palubě zcela nových letadel ještě větší pohodlí.
 
„Společnost GEVEN je velmi hrdá na to, že je dlouhodobým partnerem společnosti Wizz Air,“ prohlásila Doria De Chiara, manažerka GEVEN Business Development. „Sedadla dodáváme společnosti Wizz Air již od prvního nákupu letounů od společnosti Airbus v roce 2007. Na novou objednávku jsme hrdí, je to pro nás potvrzením jejich důvěry.“

Přečtěte si také

Back to top button