Letecká doprava

Qatar Airways zavedla linku do Prahy

V pondělí 21. srpna 2017 se uskutečnil první z pravidelných letů Qatar Airways z Dauhá do Prahy.

Společnost připravuje ještě spuštění letů do ukrajinského hlavního města Kyjev na konci tohoto měsíce. Minulý měsíc zahájily Qatar Airways první lety do makedonského Skopje.
 
Na letech do Prahy nasadí Qatar Airways letadla Airbus A320 s 12 místy v byznys třídě a 120 místy v ekonomické třídě. Cestující v ekonomické i v byznys třídě mohou využívat modernizovaný systém zábavy Qatar Airways, který nabízí až 3 000 různých možností zábavy.
 
Po spuštění letů do Prahy budou Qatar Airways v roce 2017 a 2018 rozšiřovat své služby do dalších lákavých destinací včetně měst Abidžan (Pobřeží slonoviny), Accra (Ghana), Canberra (Austrálie), Čiang Mai (Thajsko), Čattagrám (Bangladéš), San Francisco (Spojené státy), Mombasa (Keňa) a Utapao (Thajsko).
 
Letecká společnost nedávno přidala další lety do několika svých klíčových destinací, aby tak uspokojila rostoucí poptávku. Qatar Airways provozují celkem 21 letů týdně mezi Dauhá a Moskvou, čtyři lety denně na Srí Lanku, přímý každodenní let do Hanoje, deset letů týdně do Ho Či Minova Města a každodenní let do thajského města Krabi.
Katarský státní dopravce se svými lety do více jak 150 destinací, kam lidé cestují za obchodem i rekreací, oslaví letos 20 let. Qatar Airways, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností světa, bude v letech 2017 a 2018 dále rozšiřovat svou síť o nové destinace, kam bude cestující dopravovat díky moderní flotile 200 letadel.
Společnost Qatar Airways získala v letošním roce řadu ocenění včetně ceny Letecká společnost roku v rámci udílení prestižních cen Skytrax World Airline Awards 2017, které obdržela na pařížském aerosalonu. Qatar Airways získaly toto globální uznání za nejlepší leteckou společnost na světě již počtvrté. Firma dále získala ocenění Nejlepší letecká společnost udílené cestujícími z celého světa a řadu dalších významných prvenství včetně ceny Nejlepší letecká společnost na Středním východě, Nejlepší byznys třída na světě a Nejlepší First Class Lounge na světě.
 
 
Rozpis letů Dauhá – Praha:
Úterý, čtvrtek, sobota
Dauhá (DOH) – Praha (PRG) QR289 odlet: 02:30 přílet: 07:40
Praha (PRG) – Dauhá (DOH) QR290 odlet: 09:25 přílet: 16:25
Pondělí, středa, pátek, neděle
Dauhá (DOH) – Praha (PRG) QR291 odlet: 08:00 přílet: 13:10
Praha (PRG) – Dauhá (DOH) QR292 odlet: 17:10 přílet: 00:10+1
 
U příležitosti prvního letu společnosti Qatar Airways do hlavního města České republiky Prahy uspořádal generální ředitel skupiny Qatar Airways, Jeho Excelence pan Akbar al-Bákir, tiskovou konferenci a gala večeři konanou v hotelu Hilton Prague.
 
Jeho Excelence pan al-Bákir na tiskové konferenci uvedl: „Praha je již dlouho oblíbenou destinací cestujících naší společnosti. Vyslyšeli jsme jejich žádosti a s radostí oznamujeme, že jsme spustili každodenní lety do Prahy z našeho centra v Dauhá. Těší nás, že takto podpoříme cestovní ruch v České republice a pomůžeme jeho dalšímu rozvoji tím, že umožníme většímu množství cestujících z celého světa navštívit toto oblíbené město.“
 
Předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř k tomu dodal: „Očekáváme, že novou linku mezi Letištěm Václava Havla Praha a Mezinárodním letištěm Hamad v Dauhá bude využívat až 90 tisíc cestujících ročně.“
 
Na gala večeři přivítal Jeho excelence pan al-Bákir významné hosty, mezi něž patřila Adriana Krnáčová, primátorka hlavního města Prahy, ministr dopravy Dan Ťok a Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. Na akci dorazily další známé osobnosti, jako např. Taťána Kuchařová, Beata Rajská, Andrea Kalivodová, Lukáš Vácha, Michal Kadlec, Adam Sebastian Helcelet, Denisa Rosolová, Petr Mrázek, Tomáš Hertl či Eva Vrabcová-Nývltová. Na galavečeři zazpívaly Celeste Buckingham a Monika Bagárová. Celou akcí provázela moderátorka Emma Smetana. 

Přečtěte si také

Back to top button