Zprávy

Počet zaměstnanců skupiny STUDENT AGENCY vzrostl v roce 2014 v ČR a na Slovensku o 25 %

Na přibližně 2 300 vzrostl v roce 2014 počet zaměstnanců největší česko-slovenské dopravní skupiny STUDENT AGENCY.

Její jednotlivé divize a společnosti, kam mimo jiné patří flotila žlutých autobusů, vlakové společnosti RegioJet v ČR a SR nebo největší prodejce letenek, vytvořily v roce 2014 přibližně 480 nových pracovních míst. Téměř 40 % z nich obsadili mladí lidé – absolventi nebo dokonce ještě studenti. Řada nových pracovních míst vznikla v regionech, které mají výrazný problém s uplatněním mladých lidí a nezaměstnaností obecně.
 
„Nejvíce nových zaměstnanců jako již tradičně nastoupilo v roce 2014 na nejrůznější pozice – zejména členů palubního personálu – u vlaků a autobusů RegioJet a STUDENT AGENCY. Český RegioJet takto vytvořil díky nárůstu počtu přepravovaných cestujících přibližně 130 nových pracovních míst; slovenský RegioJet pak celkem 260.
 
Zde má vznik nových pracovních míst spojitost zejména s naším vstupem do vnitrostátní dálkové dopravy na železnici a také s výrazným posílením žluté autobusové dopravy a otevřením nových linek,“ říká Renata Sklenářová, personální ředitelka skupiny STUDENT AGENCY. Vedle žlutých autobusů a vlaků pak tradičně nejvíce nových zaměstnanců nastupuje na pozice prodejců zájezdů Dovolená.cz a na pozice prodejců letenek.
 
Mnohá ze 480 nových pracovních míst vznikala v regionech, kde je složitá situace s uplatněním mladých lidí a s nezaměstnaností obecně. V České republice se to týká především Moravskoslezského a Jihomoravského kraje, na Slovensku pak Košického a Nitranského samosprávného kraje.
 
36 tisíc uchazečů o zaměstnání ročně
STUDENT AGENCY se také pravidelně umisťuje na předních pozicích v různých hodnocení absolventů a studentů, kteří uvádějí své preferované budoucí zaměstnavatele. To se odráží i v obrovském zájmu kandidátů o práci u STUDENT AGENCY. Jen za rok 2014 vyřídilo personální oddělení  přibližně 36 tisíc reakcí uchazečů o zaměstnání, z čehož více než 31 tisíc bylo v České republice a přibližně 4700 na Slovensku.
 
„Nemáme problém zaměstnat mladé lidi přímo ze škol. Vychováme si je, naučíme je postupně dělat náš byznys, všechno o službě zákazníkovi. Pokud jsou šikovní a zvládnou to, dáme jim záhy šanci dostat se třeba až na manažerskou pozici,“ říká Radim Jančura, majitel holdingu STUDENT AGENCY a dodává: „Například současná ředitelka autobusové dopravy Ivana Kašická u nás začínala během svých vysokoškolských studií jako stevardka v autobusech. Dokonce jela na naší úplně první lince. Během několika let se vypracovala tak, že dneska řídí největšího dálkového autobusového dopravce v ČR a na Slovensku, který ročně přepraví téměř 7 milionů cestujících.“
 
Sto milionů Kč na odvodech na sociální pojištění ročne
Spolu s růstem počtu zaměstnanců rostou také odvody skupiny STUDENT AGENCY na sociální a zdravotní pojištění. Jen na sociálním pojištění v ČR odvedla skupina STUDENT AGENCY v roce 2014 téměř 100 milionů Kč, což oproti roku 2013 znamená nárůst této částky o téměř 15 milionů Kč. Na Slovensku pak bylo na sociálním pojištění v roce 2014 zaplaceno přibližně 390 tisíc EUR, což představuje meziroční nárůst o 50 tisíc EUR.
 

Přečtěte si také

Back to top button