Motorismus

Continental představí novou řadu pneumatik pro regionální provoz

Continental představí na veletrhu CV Show v Birminghamu novou řadu pneumatik pro regionální provoz Conti Hybrid.

Na veletrhu CV Show, který se bude konat od 29. dubna do 1. května v britském Birminghamu, uvede Continental poprvé nově vyvinutou řadu pneumatik Conti Hybrid. S ohledem na velkou různorodost v segmentu regionální přepravy uvádí Continental celou řadu pneumatik v rozměrech 17,5, 19,5 a 22,5 palce.  Nová řada pneumatik s dlouhou životností a nízkou spotřebou paliva vychází vstříc požadavkům v regionální dopravě. 
 
Pneumatiky Conti Hybrid v rozměru 17,5 palce ve verzi LS3 určené na řízenou nápravu a LD3 na hnanou nápravu byly speciálně vyvinuty pro městskou a regionální dopravu a jsou vhodné pro lehké nákladní automobily do celkové hmotnosti 12 tun.  
 
Nové pneumatiky Conti Hybrid HS3 a Conti Hybrid HD3 v rozměru 19,5 palce pro řízenou a hnanou nápravu jsou určeny pro nákladní automobily o celkové hmotnosti vyšší než 12 tun. Pneumatiky Conti Hybrid snižují hmotnost moderních vozidel Euro 6 v nenaloženém stavu a jsou navrženy pro různé typy nákladu, které jsou pro regionální přepravu typická. Conti Hybrid HT3 v rozměru 19,5 palce se ideálně hodí pro návěsy a přívěsy. Pneumatika Conti Hybrid HS3 v rozměru 22,5 palce určená na řídicí nápravu představuje novinku v segmentu těžkých nákladních vozidel. Řada Conti Hybrid bude uvedena na trh na začátku druhé poloviny roku 2014.  
 
Dalším lákadlem na stánku 5D70 společnosti Continental na birminghamském veletrhu CV Show bude řada pneumatik Conti EcoPlus, která byla představena na začátku roku a je určena především pro rychlostní silnice a dálnice. Koncept pneumatik Conti EcoPlus je tomuto použití ideálně přizpůsoben a jeho cílem je maximální optimalizace valivého odporu a tím i výrazné snížení spotřeby paliva.  Díky snížení valivého odporu až o 26 % v porovnání s úspěšnými předchozími řadami lze s pneumatikami Conti EcoPlus ušetřit až 1,9 litrů paliva na 100 kilometrech při zachování vysokého kilometrového výkonu a vynikající spolehlivosti prémiových pneumatik Continental.   
 
Spolu s třetí generací pneumatik pro nákladní automobily a autobusy zavedl Continental také nové označování. To je tvořeno názvem dané řady pneumatik, tedy Conti EcoPlus a Conti Hybrid v případě pneumatik pro nákladní vozidla nebo Conti Coach, Conti CityPlus a Conti Urban v případě autobusových pneumatik, a následně písmenem H pro těžká nebo L pro lehká užitková vozidla. Poté je uveden identifikátor typu nápravy, kde S značí řízenou nápravu, D hnanou nápravu, T pneumatiky pro návěsy a přívěsy a A univerzální použití na všech nápravách. Nakonec následuje číslo 3, které označuje třetí generaci pneumatik.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button