Motorismus

Volvo Group Trucks otvírá svá první Truck Centra, společná pro obě značky

Volvo Group Trucks otvírá svá první Truck Centra, společná pro obě značky – Renault Trucks a Volvo Trucks.

Volvo Group Trucks zahajuje provoz prvních čtyř společných Truck Center v Humpolci, Ústí nad Labem, Hradci Králové a v Olomouci. Slavnostním zahájením provozu pro obě značky na těchto Truck Centrech byla započata integrace Renault Trucks a Volvo Trucks v České republice.
 
V předchozí struktuře Volvo Group fungovaly v Evropě dvě samostatné sítě pro Volvo Trucks a Renault Trucks. Na základě revize prodejní a servisní sítě obou značek v celé Evropě bylo pro Českou republiku rozhodnuto o jejich sloučení s účinností od 15. března 2013. To by mělo zákazníkům přinést výhody v podobě hustější sítě a širší nabídky produktů v jednom prodejním místě.
 
Oficiálních zahájení provozu uvedených Truck Center se zúčastnili nejen zákazníci obou značek – Renault Trucks a Volvo Trucks, ale i obchodní partneři, místní zastupitelé, zástupci médií a vedení společnosti Volvou Group Trucks v České republice. Poskytování služeb pro obě značky na těchto Truck Centrech, je historickým mezníkem, protože se jedná o první Truck Centra, otevřená pro obě značky po méně než 6 měsících od zahájení integrace v Regionu střední a východní Evropy.
 
Robert Grozdanovski, generální ředitel Volvo Group Trucks Sales & Marketing v České republice, využil této příležitosti a poděkoval zákazníkům v jednotlivých regionech za dlouhodobou spolupráci a dodal: „Provedením těchto změn zvýšíme hustotu servisní sítě v České republice a budeme schopni zákazníkům nabídnout celou produktovou řadu od společnosti Volvo Group stejně jako rozmanité poprodejní služby, finanční služby a další  dopravní řešení dostupná pro všechny zákazníky.“
 
Společnost Volvo  Group Trucks  provozuje nyní čtyři duální Truck Centra, sedm Volvo Truck Center a dvě Renault Truck Centra. Kromě toho má společnost ještě dvanáct smluvních autorizovaných servisních partnerů Renault Trucks. Všechna servisní místa  jsou vybavena veškerým moderním technickým zařízením. 
 
Portfolio služeb Volvo Group Truck Center
•          prodej nových a použitých vozů a předprodejní servis
•          pronájem nákladních vozidel
•          servisování vozidel a návěsové techniky
•          prodej originálních náhradních dílů
•          opravy havarovaných vozidel, opravy na rovnací stolici
•          měření emisí, diagnostika,
•          kontrola geometrie vozidel
•          zajištění odtahové služby
•          zajištění služeb VAS a 24/7
•          opravy a čištění klimatizace, výměna náplní A/C R134a a R407
•          montáž doplňků, příprava na STK
•          express servis bez objednání
•          školení řidičů, konzultace
•          nabídka dárkových předmětů z kolekce
•          zajištění financování a pojištění vozidel
 
Nová obchodní struktura posílí podporu zákazníků v Evropě
Nová struktura Volvo Group Trucks má za cíl soustředit se na prodej nákladních vozidel. Rozhodnutí o sloučení nebo zachování samostatné sítě bylo učiněno pro každou zemi zvlášť. V některých zemích zůstávají zachovány zcela oddělené sítě obou značek, v jiných bude fungovat společná síť a v dalších pak kombinace obou variant.
 
Informace o skupině Volvo
Skupina Volvo se od roku 1998, kdy se začala orientovat na nákladní a užitková vozidla a s tím související dopravní řešení, významně rozrostla. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových hráčů na trhu nákladních vozidel, stavebních strojů, autobusů a těžkých dieselových motorů. Uplynulých deset let se neslo ve znamení významných akvizic a snahy o integraci nově získaných společností. Probíhající reorganizace je tedy dalším krokem k tomu zlepšit potenciál značek skupiny Volvo a těžit z výhody postavení velkého hráče na mezinárodním trhu – vše s jasnou orientací na zákazníky a jejich potřeby.

Činnosti související s nákladními vozidly přestavují téměř dvě třetiny celkového obratu skupiny Volvo. Cílem je rozvinout kompletní portfolio značek a servisní sítě. Skupina Volvo vidí velký potenciál ve značce Renault Trucks, která hraje zásadní roli v růstové strategii skupiny. Za posledních pět let skupina Volvo investovala přes 2 miliardy EUR do činnosti Renault Trucks včetně vývoje produktů a s nimi spojených operací.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button