Motorismus

Continental uvádí novou řadu pneumatik pro dodávky a přepravní vozidla

Continental uvádí novou řadu pneumatik pro dodávky a přepravní vozidla.

Continental letos uvádí na trh dvě nové pneumatiky pro použití v segmentu dodávkových a přepravních vozidel. Nové produkty byly vyvíjeny v souladu s požadavky různých evropských trhů, aby bylo zajištěno, že pro tato vozidla bude v regionech nabízeno nejlepší možné řešení pneumatik.
ContiVanContact 100 je všestranná pneumatika, která se nejen snadno vypořádá se špatnými povrchy vozovek a velkým zatížením, ale nabízí také vysoký kilometrový výkon. Díky speciálně vyztužené kostře, masivním bokům, dezénu odolnému proti štěrku a ochrannému pásu proti otěru na boku je pneumatika obzvláště robustním nosným prvkem. Podařilo se snížit valivý odpor o 10 % ve srovnání s úspěšným předchozím modelem, čímž nabízí další výhodu pro přepravní společnosti, které používají modely Sprinter či podobné dodávky, a pro které je rychlost a dochvilnost v rámci podnikání klíčová. S okamžitou platností Continental nabízí 14 dostupných rozměrů s průměry od 14 do 16 palců a zatížitelností až do zátěžového indexu 115 (1215 kg na pneumatiku). Do budoucna Continental rovněž plánuje představit na mimoevropských trzích verze navržené tak, aby čelily obzvlášť nepříznivým klimatickým podmínkám na nezpevněných vozovkách.
 
Pneumatika ContiVanContact 200 je specialistou na přepravu, který byl navržen pro použití v západní a střední Evropě. Díky lamelám ve střední části vzorku a drážkám poskytuje bezpečí i při jízdě po deštěm smáčených silnicích. Profil s velkými bloky a odolná střední část dezénu zajišťuje přesnou ovladatelnost i při velkém zatížení – pneumatika navíc přispívá k úspoře paliva díky snížení valivého odporu o 15 % (ve srovnání s předcházejícím modelem). Od samotného počátku výroby Continental dodává deset rozměrů, které jsou vhodné pro ráfky o průměru 15 až 16 palců se schválenou rychlostí až do 210 km/h. 
 
Continental se řadí svým obratem 32,7 miliard eur v roce 2012 mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 170 000 lidí ve 46 zemích světa.
 
Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků. 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button