Motorismus

Na letošní Motosalon přijede do Brna asi stovka vystavovatelů

Na letošní Motosalon přijede do Brna kolem stovky vystavovatelů. Akce se do Brna vrací po dvou letech. Loni se konala v Praze.

Začíná 7. března. Veletrhy Brno předpokládají, že se na motorky do Brna přijde podívat kolem 45.000 návštěvníků. ČTK to řekla Jana Hraběová z Veletrhů Brno. “Vzhledem k tomu, že se veletrh Motosalon koná pod patronací motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů, jehož členy jsou téměř všichni důležití dovozci, můžou se návštěvníci těšit na detailní prohlídku prakticky celé současné motocyklové nabídky,“ uvedla Hraběová. Podle ní se představí motocykloví producenti od Aprilie přes BMW, Harley-Davidson, Hondu, českou JAWU, KTM, Kymco a Moto Guzzi po Triumph a Yamahu. 
    
Novinky letošní sezony přiveze do Brna například Honda, která mimo jiné představí dvanáctou generaci legendárního sportovního motocyklu CBR1000RR Fireblade, pohodlný cestovní motocykl Crosstourer nebo skútr Vision 50. Společnost A-Spirit, importér značek Aprilia, Gilera, Moto Guzzi, Piaggio, Scarabeo a Vespa pro ČR, seznámí návštěvníky s několika modely. Mezi nimi nebude chybět vlajková loď značky Aprilia, tedy superbike RSV4 Factory APRC v novém designu pro rok 2012. 
    
Hlavní část přehlídky bude v nejmodernějším pavilonu P. Doprovodný program přivítá pavilon Z. Na loňském Motosalonu v Praze vystavovalo 96 firem. Motorky na výstaviště v Letňanech přilákaly 44.000 lidí, obsadily 17.000 metrů čtverečních výstavní plochy. 
 
Motosalon se dříve konal v Praze na holešovickém výstavišti a pod patronací Sdružení dovozců automobilů (SDA) jej pořádala společnost Incheba. SDA se však předloni rozhodla pro brněnské výstaviště i kvůli novému modernímu a prostornému pavilonu P. Incheba se ale pořádání motocyklového veletrhu nevzdala a ve stejném termínu uspořádala veletrh s názvem Motocykl. Obě výstavy Motocykl a Motosalon se loni v Praze konaly zároveň. V Brně má být Motosalon jednou za dva roky.
 

Přečtěte si také

Back to top button