Motorismus

Opel v ČR překonává všechny historické prodejní rekordy!

Loňský rok 2014 se zapsal do historie českého zastoupení automobilky Opel jako nejlepší rok v „novodobé“ historii značky.

V ČR se vloni prodalo 7257 automobilů Opel, což představuje nejlepší výsledek od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů (SDA) používá data z Centrálního registru vozidel. A i během letošního roku Opel v ČR překonával jeden rekord za druhým: V pololetí měl Opel v ČR na kontě 4284 automobilů, což byl nejlepší výsledek od zmiňovaného roku 2004.
 
Také právě uplynulý osmý měsíc tohoto roku byl ve znamení překonávání rekordů: Podruhé v historii se Opel v České republice dostal přes tisíc prodaných aut za měsíc – po červnových 1025 se v srpnu podle předběžných statistických údajů prodalo dokonce rekordních 1081 osobních a lehkých užitkových vozů Opel! Díky tomu se Opel může chlubit nejvyšším tržním podílem v segmentu OA a LUV od zavedení „novodobých“ statistik SDA – jeho aktuální tržní podíl činí 3,7 %!
 
„Meziročně jsme posílili o více než 31 %, rosteme tedy zřetelně silněji než automobilový trh, který posílil jenom o 22 %,“ říká Pavel Šilha, ředitel českého a slovenského zastoupení značky Opel.
 
Zatímco v roce 2013 Opel figuroval na 11. příčce žebříčku OA a LUV značek, v pololetí loňského roku už byl na 9. pozici a během prvních osmi šesti měsíců letošního roku se Opel posunul o další příčku – na aktuální osmou příčku, přičemž samotný srpen skočil na skvělé páté pozici s rekordním tržním podílem v segmentu OA a LUV 5,6 %!
 
 
Současná 8. příčka Opelu v prodejích OA a LUV a dokonce 6. v prodejích OA odpovídá oficiálním prodejním statistikám. Ty jsou však v případě řady značek výrazně zkresleny tzv. reexporty, které u řady značek tvoří hodně přes polovinu vykazovaných prodejů. Pokud by se braly do úvahy prodejní výsledky očištěné od reexportů (které sleduje např. agentura Médea), Opel by v žebříčku prodejů OA a LUV figuroval dokonce na 5. místě!
 
„Našim nejprodávanějším modelem je Astra, na druhém místě figuruje praktická Meriva, třetím nejprodávanějším Opelem je Corsa,“ doplňuje Pavel Šilha, ředitel Opelu C&S. „A protože náš bestseller Astra vyjede už koncem října i na tuzemský trh ve zcela nové generační podobě a s technologiemi, kterými se až dosud mohly chlubit jen ty nejdražší modely prestižních značek, věříme, že Opel bude svoji pozici posilovat i nadále!“

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button