Motorismus

Automotive Brand Contest 2015: German Design Council udělil značce Volkswagen celkem osm ocenění

German Design Council, jedno z předních světových center pro design, vyhlašuje od roku 2011 „Automotive Brand Contest“ a každoročně uděluje ocenění za design v automobilovém průmyslu.

Volkswagen patří mezi vítěze této soutěže i v letošním roce, kdy bylo odbornou porotou oceněno hned osm modelů. Dva modely přitom obdržely prestižní nejvyšší ocenění „Best of Best“.
 
Studie Sport Coupé Concept GTE, která patřila mezi hvězdy letošního autosalonu v Ženevě, obdržela nejvyšší ocenění „Best of Best“ v kategorii „Concepts“. Koncept čtyřmístného čtyřdveřového vozu nadchl mezinárodní porotu German Design Council, která ve svém zdůvodnění označuje Sport Coupé Concept GTE za „protagonistu nového progresivního a maximálně individuálního designérského stylu značky Volkswagen“.
 
Vrcholné ocenění „Best of Best“ obdržel také interiér sériově vyráběného modelu Passat, který zanechává skvělý dojem svou stylistickou čistotou a velmi kvalitními materiály. Porota k tomu uvedla: „Estetickou exkluzivitou, dynamickou precizností a lehkostí stanovuje nová měřítka pro design sériově vyráběných vozidel.“
 
Kromě toho bylo uděleno také ocenění „Special Mention“ modelu Golf GTE* v kategorii „Exterieur Volume Brand“. Progresivní pohon modelu Golf GTE se odráží také v designu vozidla. To je patrné jak na dynamické přídi s výrazně tvarovanými světlomety LED pro denní svícení v nárazníku, tak i na sportovně tvarované zádi, mj. s chromovanými dvojitými koncovkami výfukové soustavy a dvoubarevným spoilerem.
 
Ocenění „Winner“ obdržely navíc následující modely značky Volkswagen:
·        Cross Coupé GTE v kategorii Concepts
·        XL Sport v kategorii Concepts
·        Passat v kategorii Exterieur Volume Brand
·        Touran v kategorii Exterieur Volume Brand
·        Golf GTE v kategorii Interieur Volume Brand
 
Slavnostní předání ocenění „Automotive Brand Contest“ se uskuteční 15. září (první tiskový den) na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button