Motorismus

Meziroční nárůst evropských prodejů automobilky Kia za první pololetí roku 2015 vzrostl o 7,6 %

Společnost Kia Motors Europe zaznamenala nejlepší čtvrtletní a pololetní prodej v celé své historii, když podle posledních údajů od společnosti ACEA (Asociace evropských automobilových výrobců) vzrostl prodej značky meziročně o 7,6 %.

Během prvního pololetí roku 2015 prodala Kia 200 038 vozů, což představuje historicky nejlepší období šesti měsíců od příchodu této korejské značky do Evropy. V porovnání s prvním pololetím roku 2014 tak došlo k navýšení o 7,6 %. Zároveň ve druhém čtvrtletí roku 2015 zaznamenala Kia s počtem registrovaných vozů 103 946 nejlepší celkový čtvrtletní prodej ve své historii. Kia tak vůbec poprvé prolomila hranici 100 000 prodaných vozů v jednom čtvrtletí.
 
Michael Cole, provozní ředitel Kia Motors Europe, prohlásil: “Pro společnost Kia představuje rok 2015 v Evropě zatím skvělé období, protože prodeje rostou a dosahují nových rekordních hodnot. Svou pozornost zaměřujeme na rozvoj bezkonkurenční kvality svých výrobků a zároveň na zdokonalování nejlepšího zákaznického servisu v tomto průmyslovém odvětví..“
 
Nové a vylepšené modely zvýšily prodej na 7,6 %
Ke zvýšení prodeje vozů značky Kia v prvním čtvrtletí pomohl nárůst prodeje zbrusu nového modelu Kia Soul, který je v Evropě k dostání od začátku roku (meziročně prodej vzrostl o 112 % na 7 042 vozů), a nového modelu Sorento SUV, kterého se letos zatím prodalo 5 670 kusů.
 
Výborně si ve druhém čtvrtletí i v prvním pololetí vedly také dva nedávno vylepšené modely Venga a Rio, když prodej modelu Venga dosáhl 15 386 kusů (meziročně +11,8 %) a modelu Rio 33 059 vozů (+6,1 %).
 
Prodejním statistikám značky Kia vévodí Sportage a cee’d
Kia Sportage a cee’d si nadále drží svoji pozici dvou nejlépe prodávaných modelů této korejské značky. Kia Sportage, která se vyrábí čtvrtým rokem, zaznamenala ve druhém čtvrtletí historicky nejlepší prodej, když od dubna do června se v Evropě prodalo 28 208 kusů a od začátku roku 56 002 vozů (+12 % v porovnání se stejným obdobím roku 2014). Současná verze modelu Sportage vloni prošla řadou vizuálních a dynamických vylepšení.
 
Kia cee’d (40 090 kusů v prvním pololetí) zůstává druhým nejprodávanějším modelem značky v Evropě za modelem Sportage a nadále si získává zákazníky díky svému vytříbenému designu, vysoce kvalitnímu zpracování interiéru, široké nabídce motorů i díky své praktičnosti.
 
Výroba modelu Kia cee’d začala v roce 2006 a nedávno z výrobních linek sjel už milióntý kus vyrobený v Evropě, což je pro tento model, který hraje důležitou roli v neustálém růstu a úspěchu značky Kia, devět let po jeho uvedení na trh zásadní milník. Milióntým vozem cee’d vyrobeným v Evropě se stal vysoce výkonný pětidvéřový Kia cee’d GT v provedení „bílá perleť“. Vůz i benzínový motor 1,6 litru s přímým vstřikováním a výkonem 204 koní byly vyrobeny na Slovensku a jeho majitelem se stal kupec z Nizozemska.
 
Všechny evropské modely značky Kia jsou i nadále prodávány s naprosto unikátní zárukou 7 let / 150 000 km.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button