Motorismus

Ocenění za design nové modelové řady Renault Trucks

Atypický design nové řady Renault Trucks je zcela odlišný od současné produkce nákladních vozidel ostatních výrobců.

Je dílem týmu designérů Halle du design Renault Trucks a jeho ředitele, Hervé Bertranda. Ten byl vyhlášen italským časopisem Il Mondo dei trasporti „Mužem roku“ a získal ocenění „Slice“ na prestižním ceremoniálu D&AD Awards v Londýně.
 
Design nové řady Renault Trucks, zaměřený na hospodárnost provozu, si získal podporu zákazníků. Nedávno byl oceněn v Itálii a ve Spojeném království odborníky na dopravu a design. V Itálii byl Hervé Bertrand, ředitel designu Renault Trucks, jmenován „Mužem roku 2014“ časopisem Il Mondo dei trasporti. Je to vůbec poprvé, kdy porota složená z dopravních odborníků, udělila cenu průmyslovému návrháři.
 
Porota zdůraznila přínos Hervé Bertranda, díky kterému došlo k potvrzení významné role designu v oblasti užitkových vozidel a ke stylistické evoluci, kterou tato nová řada znamená. Při převzetí ceny během slavnostního ceremoniálu Hervé Bertrand zdůraznil, jak se vyvíjejí potřeby zákazníků a do jaké míry ovlivnily a inspirovaly novou řadu nákladních vozidel Renault Trucks, zaměřenou na úsporu paliva.
 
Dne 22. května tohoto roku ocenili odborníci na design z prestižní organizace British Design & Art Direction (D&AD) práci, která byla odvedena na modelu Renault Trucks T. Cílem D&AD, organizace založené v roce 1963, je oceňovat a podporovat vynikající práci v oblasti designu a tvorby na světové úrovni. Během 52. předávání cen v Londýně zastupoval designový ředitel Hervé Bertrand společnost Renault Trucks, která byla nominována v kategorii Průmyslový design. Odnesl si prestižní ocenění „Slice“, díky které bude uveden v ročence D&AD, představující nejlepší tvůrce. Ročenka vyjde v září 2014.
 

Přečtěte si také

Back to top button