Zprávy

Gustav Mårgård jmenován generálním ředitelem Volvo Group Czech Republic

Gustav Mårgård byl k 1. březnu 2019 jmenován generálním ředitelem Volvo Group Czech Republic, kdy ve vedení společnosti střídá Roberta Grozdanovského, který se stal generálním ředitelem Volvo Trucks Velká Británie & Irsko.

Před svým jmenováním do funkce generálního ředitele Volvo Group Czech Republic, zastával Gustav Mårgård pozici Vice prezidenta poprodejních služeb Volvo Trucks Europe ve švédském Göteborgu. Gustav se narodil ve městě Kristinehamn, ve středním Švédsku a vystudoval technologický institut v Lundu, kde získal magisterský titul v oboru strojírenství. Svoji kariéru ve Volvo Group začal v roce 2000 v oddělení produktového vývoje Volvo Trucks a následně zastával několik seniorských manažerských pozic v rámci Volvo Trucks a Volvo Buses.

Gustav Mårgård říká: „Velmi se těším na nové působení v Praze a na spolupráci s mými kolegy a zákazníky v celé České republice. Volvo Group si pod vedením Roberta Grozdanovského vybudovala pevné postavení na českém trhu a já se budu velmi rád podílet na jejím dalším rozvoji, aby byli naši zákazníci maximálně úspěšní.”

Gustav Mårgård (46) je ženatý a má tři děti. Společně se svoji rodinou se stěhuje do Prahy. Ve svém volném čase se Gustav věnuje běhání a jízdě na kole. Rád také rozvíjí svůj zájem o historii. 

Přečtěte si také

Back to top button