Zprávy

Heléne Mellquistová byla jmenována prezidentkou společnosti Volvo Trucks Europe

Heléne Mellquistová, doposud působící jako prezidentka společnosti Volvo Trucks International, byla s účinností od 1. dubna 2019 jmenována prezidentkou Volvo Trucks Europe. V této pozici nahradí Rogera Alma, jenž se 1. ledna 2019 ujal pozice prezidenta Volvo Trucks.

Heléne Mellquistová je v čele firmy Volvo Trucks International od roku 2016 po předchozím působení na mnoha vyšších řídicích pozicích v rámci Volvo Group v době od nástupu ke společnosti v roce 1988. Její profesní kariéra zahrnovala nejrůznější role v oblasti prodeje, strategie, obchodního řízení, maloobchodního rozvoje a komunikace např. ve společnostech Volvo Buses, Volvo Penta a Volvo Trucks. Heléne Mellquistová rovněž zastávala pozici generální ředitelky švédské dopravní společnosti Transatlantic.

Přečtěte si také

„Heléne Mellquistová je dynamickým a zkušeným leaderem s vysokým zaměřením na zákaznickou úspěšnost. Mám velkou radost z toho, že Volvo Trucks Europe předávám právě jí,“ říká Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

„Je mi ctí, že jsem byla jmenována prezidentkou Volvo Trucks Europe. Čeká nás skutečně zajímavá epocha, kterou budou doprovázet inovace zaměřené na zvyšování efektivity a trvalé udržitelnosti dopravních řešení. Upřímně se těším na rozvíjení obchodu společně s našimi zákazníky a partnery, stejně tak jako s mými kolegy,“ komentuje Heléne Mellquistová.

Přečtěte si také

Back to top button