Zprávy

GEFCO dodá Skupině PSA železniční vagóny pro novou pobočku v marocké Kenitře

Společnost GEFCO zajistila v prosinci 2018 pro Skupinu PSA přepravu prvních dvou železničních vagonů do nového výrobního závodu v marockém městě Kenitra.

Dalších 5 železničních vagonů vypraví postupně z francouzského přístavu Saint-Nazaire do marockého přístavu Tangier v průběhu roku 2019. Všech 47 vagonů je určeno pro železniční přepravu hotových vozidel na trase z marocké Kenitry, kde Skupina PSA otevírá nový výrobní závod, jehož očekávaná výrobní kapacita se již příští rok bude pohybovat kolem 200 000 vozů ročně. Tato unikátní velkoobjemová zakázka je pro GEFCO dalším potvrzením silného partnerství mezi Skupinou GEFCO a Skupinou PSA.

Dodávka vagonů podpoří růst Skupiny PSA v marocké Kenitře
Železniční spojení mezi městem Kenitra a přístavem Tangier je klíčové, aby PSA dokázala splnit ambiciozní cíle nového výrobního závodu- výrobu 100 000 nových vozů v roce 2019 a od roku 2020 dále pak výrobu 200 000 vozů ročně.

Mezinárodní tým expertů Skupiny GEFCO pracoval intenzivně na tom, aby logistickou výzvu v podobě vypravení 47 speciálních železničních vagonů z francouzského Saint-Nazaire, jejich úpravu a customizaci, nalodění a dodávku do Tangieru zvládl. Samotnou železniční přepravu na území Maroka pak bude operovat lokální společnost Moroccan National Railways Office (ONCF). “Jsme potěšeni, že se Skupina PSA se zakázkou obrátila opět na nás. Jsme si vědomi důvěry, kterou do nás Skupina PSA opakovaně vkládá, a jsme hrdí na to, že se můžeme podílet na růstové strategii našeho partnera,“ řekla Anne Lambusson, Executive Vice President společnosti GEFCO pro spolupráci s PSA.

GEFCO upevňuje svou silnou pozice v Africe
Fakt, že se Skupina GEFCO bude podílet na rozvojových plánech partnerské Skupiny PSA v regionu Maroka je dalším krokem k upevnění vedoucí pozice společnosti na místním logistickém trhu. Skupina GEFCO oznámila již v lednu 20018 akvizici společnosti GLT, specialisty a hlavního logistického operátora mezi městy Algeciras a Tangier, díky níž se stala lokálním lídrem v oblasti komplexních služeb pro dodavatelský řetězec. Aktuálně GEFCO plánuje až dvojnásobný nárůst sil právě v tomto regionu, kde Skupina PSA zamýšlí vytvořit mezinárodní industriální hub.

 

Přečtěte si také

Back to top button