Zprávy

540 tahačů DAF XF pro Hegelmann Transporte Group

Renomovaná mezinárodní přepravní společnost Hegelmann Transporte Group rozšiřuje svůj vozový park o 540 tahačů DAF XF.

Společnost, která má sídlo na jihu Německa, objednala nové tahače XF 480 FT Super Space Cab. Jejich dodávky budou realizovány v průběhu let 2019 a 2020. Pro společnost DAF Trucks jde již o třetí velkou objednávku v krátkém časovém období – po 400 nákladních vozidel pro společnost Renewi, zabývající se odpadovým hospodářstvím, a 1 500 vozidel, která objednala přepravní společnost Girteka Logistics.

Společnost Hegelmann Transporte, založená v roce 1998, se specializuje na přepravní služby typu „just-in-time“, které poskytuje firmám podnikajícím v automobilovém, těžkém a potravinářském průmyslu. Společnost Hegelmann má 4 000 zaměstnanců, 2 000 souprav nákladních vozidel a návěsů a její působnost sahá od Algarve až po čínské hranice. Sídlo společnosti se nachází ve městě Karlsdorf-Neuthard poblíž Stuttgartu.

Maximální provozuschopnost, nejlepší návratnost
„Úspěšná realizace naší strategie mezinárodního růstu vyžaduje maximální provozuschopnost a maximální možný zisk z každého kilometru,“ uvádí Siegfried Hegelmann, jeden ze dvou vlastníků rodinné firmy. „A právě společnost DAF to chápe lépe než kdo jiný. Jejím cílem je náš zisk – a díky tomu je pro nás DAF ideálním partnerem.“

Podle řidičů patří DAF na piedestal
Společnost Hegelmann již dříve pořídila více než 100 nákladních vozidel poslední
generace XF, ověnčené titulem International Truck of the Year 2018. Řidiči si pochvalují komfort a prostornost kabiny Super Space Cab i vynikající jízdní vlastnosti, které jsou s nejvyšším modelem DAF neodmyslitelně spojeny. „V současné době je velký nedostatek dobrých řidičů, takže i tyto faktory velkou měrou přispěly k našemu rozhodnutí opět pořídit vozidla DAF XF,“ říká Siegfried Hegelmann.

Bezkonkurenční spotřeba paliva
Nově objednaná nákladní vozidla jsou vybavena prediktivním tempomatem (PCC), systémem varování před opuštěním jízdního pruhu (LDWS), systémem nouzového brzdění (AEBS) a adaptivním tempomatem (ACC). Tyto systémy zajišťují maximální úroveň komfortu a bezpečnosti. Motor PACCAR MX-13 o výkonu 355 kW/483 k poskytuje vynikající výkon při bezkonkurenční spotřebě paliva.

Více než 1 100 servisních míst
Servisní intervaly běžné údržby jsou u vozidel DAF XF až 200 000 km, přičemž údržbu zajišťuje síť více než 1 100 servisů DAF po celé Evropě. Společnost navíc uzavřela smlouvy na servis a údržbu DAF MultiSupport, které jsou zárukou skvělé péče o vozidlo a díky tomu i optimální provozní dostupnosti vozidel.

Přečtěte si také

Back to top button