Zprávy

Společnost Iveco Czech Republic a.s. získala zlatou příčku v soutěži Exportér roku

Společnost Iveco Czech Republic, a.s. získala první místo v kategorii „Nárůst exportu v letech 1993-2017“ letošního ročníku soutěže Exportér roku konané pod záštitou Hospodářské komory ČR.

Ve 24. ročníku soutěže českých vývozců zvítězila v kategorii „Nárůst exportu v letech 1993-2017“ mezi firmami s objemem vývozu nad 500 milionů korun ročně společnost Iveco Czech Republic, a.s. Pořadateli soutěže Exportér roku jsou Hospodářská komora ČR, Střední podnikatelský stav, z.s. a Asociace pro podporu podnikání v ČR, z.s.

Cenu z rukou ministryně MPO Marty Novákové a místopředsedy Senátu Milana Štěcha převzal za společnost Iveco Czech Republic, a.s. Jan Kimla, obchodní ředitel Iveco Bus pro střední a východní Evropu. Slavnostní předávání cen se konalo prostorách Kaiserštejnského paláce v Praze 17. prosince 2018.

Vysokomýtská firma bodovala i v několika dalších kategoriích. Z hlediska „celkového objemu exportu v roce 2017“ obsadila sedmou příčku. Deváté místo získala v kategorii „Objem exportu v letech 1993-2017“ a další devátou příčku obsadila v kategorii „Největší nárůst exportu 2016-2017“.

„Za dosažený úspěch vděčíme dlouhodobé investiční strategii v závodě Vysoké Mýto, našim lidem a procesům spojených s neustálým rozvojem řady Crossway a Evadys, s cílem poskytovat našim zákazníkům inovaci, vysoce kvalitní výrobky a služby“, řekl Jan Kimla, obchodní ředitel společnosti IVECO BUS pro střední a východní Evropu.

Společnost Iveco Czech Republic, a.s. zvýšila v roce 2017 meziročně výrobu o 5,6 procenta na 4104 vozidel, a to hlavně díky produktové řadě autobusů Crossway.
Přes 93 procent tuzemské produkce bylo prodáno do zahraničí, na prvním místě mezi odběrateli figuruje Francie, následována Německem, Kazachstánem a Itálií.

Iveco Czech Republic je největším výrobcem autobusů v ČR a největším výrobním závodem IVECO BUS. Díky svým úspěchům s meziměstskou produktovou řadou, která je v posledních letech lídrem na evropském trhu, patří mezi největší české exportéry.

Společnost byla v letošním roce vyhlášena nejlepším Zaměstnavatelem regionu Pardubický kraj a v anketě Czech TOP 100 se pravidelně umisťuje v první polovině nejvýznamnějších firem v České republice.

Společnost Iveco Czech Republic, a. s. přispívá velkým dílem k růstu české ekonomiky. Je významným zaměstnavatelem v regionu, zaměstnává přes 3 700 lidí a další pracovní místa vytváří u subdodavatelů.

Přečtěte si také

Back to top button