Zprávy

FORD TRUCKS NA RALLYE DAKAR 2019

Značka Ford už v dakarské rallye nemá zastoupení pouze v kategorii automobilů. Závodní tým VDR Truck Racing postavil na start 41. ročníku Rallye Dakar hned dva závodní kamiony značky Ford Trucks s podporou výrobce Ford Otosan. Závodní speciály budou využívat doprovodu servisního vozidla stejné značky.

Závodní kamiony Ford Trucks mají v 41. ročníku slavné rallye v letošním roce premiéru. Jejich piloti Peter van Delm a Yves Rutten ale na rallye začali již v roce 2009. Posádku kamionu č. 523 tvoří Peter van Delm, Steven Vaesen a Kurt Keysers, posádku kamionu č. 530 tvoří Yves Rutten, Peter Convents a Christophe Franco.
Závodní speciály konstrukčně vycházejí ze stavební modelové řady, která se vyznačuje robustností a vysokou odolností. Značka Ford Trucks podporuje závodním tým VDR Truck Racing především v oblasti vývoje komponentů, úpravy hnacího traktu byly ale realizovány v dílnách belgického závodního týmu. Oba kamiony závodí v kategorii s motorem o obsahu do 10 litrů.

Přečtěte si také

Značka Ford Trucks podporuje motorsport celosvětově
Serhan Turfan, Vice Prezident společnosti Ford Otosan uvádí, že značka Ford Trucks se věnuje podpoře motorsportu v globálním měřítku. „Jako jeden z největších světových výrobců nákladních vozidel se snažíme skloubit více než 60letou výrobní tradici se vývojovým potenciálem, který jde vstříc potřebám zákazníků. S naším růste v regionech Středního a Blízkého Východu, Afriky a Evropy investujeme i do podpory motorsportu. S podporou týmu VDR Truck Racing jsme začali v roce 2016 a nyní se konečně účastníme toho nejprestižnějšího závodu. Věříme, že na letošní Rallye Dakar zužitkujeme léta příprav a testování a že VDR Truck Racing závod úspěšně dokončí. Vložili svoji důvěru do značky Ford Trucks a my jim přejeme vše nejlepší!“
Závodní tým VDR Truck Racing ke své podpoře využívá Ford Transit 4×4, Ford Cargo 4142D 8×4 a tým s osmi techniky, mezi nimiž jsou i specialisté z výrobního závodu Ford Otosan.

Nákladní vozidla Ford Trucks dováží do České republiky výhradní importér, společnost F TRUCKS a.s.

Přečtěte si také

Back to top button