Zprávy

Renault Trucks D 2019: úspora paliva až 7%

Renault Trucks představuje svoji inovovanou distribuční řadu, modely Renault Trucks D a D Wide ve verzi 2019. Vozidla mají vylepšenou aerodynamiku, jízdní komfort a jsou vybavena novými motory Euro 6 Step D. Kombinace tohoto nového vybavení a inovovaných motorů přispívá k nižší spotřebě paliva až o 7% v porovnání s předchozí generací.

Motorizace Euro 6 Step D
Motory DTI 5, DTI 8 a DTI 11 modelů Renault Trucks D a D Wide již nyní splňují emisní normu Euro 6 Step D, která vstoupí v platnost 1. září 2019, prošly modernizací, jejíž součástí je i filtr pevných částic nové generace.

Pro optimalizaci spotřeby pohonných hmot jsou motory DTI 5 a DTI 8 vybaveny novým řídícím programem. Všechna pomocná zařízení byla rovněž inovována: Renault Trucks D a D Wide jsou opatřeny novým systémem chlazení oleje a nízkotlakým vodním čerpadlem.

Optimalizovaná aerodynamika
Nedávná testování, která provedla značka Renault Trucks na svém prototypu laboratorního vozidla Urban Lab 2, prokázala, že optimalizovaná aerodynamika je jedním z klíčových aspektů pro snížení spotřeby paliva a CO2 u distribučních vozidel, zejména pokud jsou nasazena do provozu v příměstských oblastech.

Proto byla rovněž u vozidel Renault Trucks D a D Wide aerodynamika optimalizována, aby se vylepšilo proudění vzduchu a tím výrazně snížila spotřeba paliva. Distribuční modely verze 2019 jsou vybaveny novými bočními deflektory a novým nastavitelným střešním deflektorem, který je přizpůsoben pro montáž různých typů nástaveb díky možnosti seřízení do 12 různých pozic.

Bezpečnost a jízdní komfort
Pro zvýšení bezpečnosti a jízdního komfortu jsou nyní modely Renault Trucks D a D Wide vybaveny novými pomocnými asistenty řízení. Adaptivní tempomat (ACC) umožňuje automaticky udržet bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla pro plynulejší jízdu v hustém provozu a současně snížit únavu řidiče. Nastavitelný omezovač rychlosti (ASL) je také součástí nabídky. Ovládání těchto dvou systému je umístěno v dosahu řidiče, což umožňuje bezpečnější a efektivnější jízdu.

Kombinace těchto inovací a vybavení umožňuje dosáhnout až o 7% nižší spotřeby pohonných hmot v porovnání s předchozí generací vozidel.

Renault Trucks D a D Wide 2019 je možné od nynějška objednávat. Jsou kompatibilní pro provoz na bionaftu (až B100) a jsou k dispozici také ve verzi s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG).

Přečtěte si také

Back to top button