Zprávy

Tým PETRONAS De Rooy IVECO je připraven poměřit síly v nejtěžším rallye závodě na světě, na Dakaru 2019

Tým PETRONAS De Rooy IVECO se zúčastní 41. ročníku Dakarské Rallye se čtyřmi nákladními vozy IVECO Powerstar, za jejichž volant usedne Gerard De Rooy, dvounásobný vítěz Dakarské Rallye a vítěz závodu Africa Eco Race 2018; Federico Villagra, který se v týmu PETRONAS De Rooy IVECO představí poprvé; Ton van Genugten, vítěz čtyř etap a nejúspěšnější jezdec Dakaru 2018; a zkušený jezdec Maurik van den Heuvel, který se v týmu taktéž představí poprvé.

Přípravy na 41. ročník nejextrémnějšího rallye závodu na světě jsou v plném proudu a vozidla, která byla po kontrolách v Le Havre naložena na trajekt, už jsou na cestě. IVECO se bude se dvěma lídry, Gerardem De Rooyem a Federikem Villagrou, a dosud nejsilnější sestavou týmu PETRONAS De Rooy IVECO snažit o zopakování vítězství v loňském závodu Africa Eco Race a v ročnících 2012 a 2016 Dakarské Rallye.

Tým PETRONAS De Rooy IVECO se bude muset popasovat s extrémním závodním terénem na palubě čtyř vozidel IVECO Powerstar. IVECO se stane oficiálním dodavatelem týmu PETRONAS De Rooy IVECO už podeváté v řadě a bude pro něj zajišťovat vozidla, motory i náhradní díly. Týmový lídr Gerard De Rooy usedne za volant vozidla IVECO Powerstar s pevnou nápravou, které ho dovezlo k vítězství v závodu Africa Eco Race 2018. Jeho vozidlo a další tři týmová vozidla Powerstar jsou poháněna motory IVECO Cursor 13 o výkonu až 1 000 koní, které pro ně speciálně vyvinula divize powertrain FPT Industrial – CNH Industrial.

41. ročník Dakarské Rallye 2019, který je zároveň 11. ročníkem odehrávajícím se v Jižní Americe, se celý pojede na území Peru po novém okruhu, který začíná i končí v hlavním městě Limě. Účastníci rallye se budou muset poprat s 10 náročnými etapami o celkové délce 5 000 km. Asi 70 % závodu se odehraje na písku, což bude hrát rozhodující roli a pro jezdce to bude mimořádně obtížné.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, řekl: „Těšíme se, až podrobíme naše vozidla zkoušce v tom nejnáročnějším rallye závodu na světě a znovu dokážeme, že pověst mimořádné kvality a spolehlivosti terénních vozidel IVECO je zasloužená. Federico Villagra se vůbec poprvé stane lídrem spolu s naším šampiónem Gerardem De Rooyem a v tomto tandemu povedou posádku čtyř vozidel. Náš tým je letos mimořádně silný: máme dva prvotřídní piloty, kteří mají konzistentní výsledky na vrcholové úrovni, a doplňují je dva velmi zkušení jezdci, Ton van Genugten a Maurik van den Heuvel. Rád bych jim za nás poděkoval za projevené odhodlání a vyjádřil důvěru v to, že z nadcházejícího závodu zvládnou domů přivézt další vynikající úspěchy.“

Gerard De Rooy, vítěz Dakarské Rallye z let 2012 a 2016, bude chtít zopakovat své vítězství za volantem vozidla IVECO Powerstar Evo 3 č. 503 a spolujezdce mu bude dělat Moi Torrallardona. V kabině vozu bude přítomen také mechanik Darek Rodewald, který se bude starat o technickou podporu v průběhu celého závodu.

Federico Villagra bude cílit na pódiové umístění za volantem druhého vedoucího vozidla IVECO Powerstar Evo 3 č. 505 spolu s kopilotem Ricardem Torlaschim a mechanikem Adrianem Yacopinim.

Anton van Genugten, vítěz čtyř etap a nejúspěšnější jezdec Dakaru 2018, usedne za volant třetího vozidla Powerstar Evo 2 (č. 509), spolujezdce mu bude dělat Bernardus Der Kinderen a mechanika Peter Willemsen.

Maurik van den Heuvel, nováček v týmu PETRONAS De Rooy IVECO, který se v předchozích závodech pravidelně umisťoval v nejlepší 10, bude řídit čtvrté vozidlo Powerstar Evo 2 (č. 513) jako rychlá podpora v závodu spolu s navigátorem Peterem Kuijpersem a mechanikem Martijnem van Rooijem.

SPOLUSPONZOR TÝMU PETRONAS DE ROOY IVECO
PETRONAS Lubricants International se už poosmé v řadě stane hlavním sponzorem a technickým partnerem, který dodává maziva vyvíjená ve spolupráci se společností IVECO a doporučovaná pro řadu lehkých a těžkotonážních vozidel, všechny funkční kapaliny, například oleje do převodovky značky PETRONAS TUTELA a další produkty pro rallye nákladní vozidla během závodu. Kompletní tým bude používat prémiový motorový olej PETRONAS Urania s obsahem vyspělých aditiv, speciálně navržených pro celkovou ochranu a spolehlivost motoru, zvýšenou účinnost a výkon.

Přečtěte si také

Back to top button