Zprávy

Korbové sklápěcí návěsy Kögel pro staveniště Stuttgart 21

Společnost ECOSOIL Süd GmbH, jedna z nejzkušenějších a nejúspěšnějších firem v Německu zabývajících se komplexními službami v oblasti sanace starých zátěží, rozšířila svůj vozový park o dalších 17 třínápravových korbových sklápěcích návěsů Kögel s ložným objemem 24 m³.

Ulmská pobočka si první korbové sklápěcí návěsy Kögel zakoupila již v roce 2013. Nejen že jsou tato vozidla ještě stále plně vytížena, ale také se osvědčila svou robustností a hospodárností. Také nové korbové sklápěcí návěsy nacházejí uplatnění u velké zakázky na staveništi Stuttgart 21. Společnost ECOSOIL se přitom velmi zasazuje o ekologická a ekonomická řešení a o udržitelný rozvoj ploch a měst. Dva ze 17 nových korbových sklápěcích návěsů Kögel převzala do svého vozového parku sesterská společnost Umweltschutz Nord GmbH.

Přečtěte si také

3-nápravové korbové sklápěcí návěsy Kögel s ložným objemem 24 m³ u společnosti ECOSOIL zabodovaly díky spoustě inovativních vlastností pro každodenní použití v náročných podmínkách. Jedná se například o rám podvozku z velmi kvalitní oceli v lehké konstrukci pro vyšší užitečné zatížení. Díky inteligentní technologii spojování Kögel s podlahovou vanou z pět milimetrů silné zušlechtěné oceli Hardox-450 a se čtyři milimetry silnými bočnicemi z vysoce pevné oceli S700 vyniká korbový sklápěcí návěs výjimečnou zatížitelností a dlouhou životností. Kromě kombinace zvolené firmou ECOSOIL jsou korbové sklápěcí návěsy Kögel k dostání také v různých kombinacích tloušťky korby a bočnic. Korba se vyrábí v tloušťkách 4, 5 nebo 6 milimetrů a bočnice v tloušťkách 3, 4, nebo 5 milimetrů. U třínápravového korbového sklápěcího návěsu s ložným objemem 24 m³ jsou navíc k dostání nejen ocelové bočnice a výklopné zádi s různými tloušťkami, ale nově společnost Kögel nabízí i bočnice a výklopné zádi z hliníku.

Rozsáhlá sériová výbava
Od poslední objednávky firmy ECOSOIL procházely korbové sklápěcí návěsy Kögel nepřetržitým procesem optimalizace. V mezičase tak byl například optimalizován rozvor kol pro ideální rozdělení zatížení, a návěsy tak mají nejen lepší jízdní i manévrovací vlastnosti, ale také větší stabilitu při sklápění v obtížném terénu. Nyní objednané korbové sklápěcí návěsy jsou navíc dodány s přesahem korby prodlouženým o 170 milimetrů. Volitelně připevňovaná násypka tedy není nutná. Společnost ECOSOIL tak ušetřila jak peníze, tak hmotnost. Nahoru se sklápějící zajišťovací ústrojí na ochraně proti podjetí zabraňuje znečištění při sklápění. Zajišťovací háky se při vyklápění nákladu automaticky zasunou do ukončení zádě a jsou tak rovněž chráněny před znečištěním. Díky tomuto zajišťovacímu ústrojí výklopné zadní stěny nemůže při zavírání dojít k sevření kamenů a výklopná zadní stěna optimálně přiléhá k bočnicím.

Zvláštní výbava pro firmu ECOSOIL
Kromě zvedáku první nápravy, hliníkových ráfků a stahovací střechy s ovládací plošinou před čelní stěnou korby se společnost ECOSOIL rozhodla pro dva přídavné couvací LED reflektory a pro manometr tlaku v zásobníku ke sledování zatížení náprav.

Povrchová vrstva KTL: trvalá ochrana proti korozi
Celý rám i korba korbového sklápěcího návěsu Kögel jsou trvale chráněny proti korozi prostřednictvím nanokeramické technologie a povrchové vrstvy KTL s následně naneseným lakem vytvrzeným UV zářením.

Přečtěte si také

Back to top button