Zprávy

Slavíme výročí: 90 let od první zemědělské pneumatiky Continental

Continental slaví významné výročí! Před devadesáti lety uvedl na trh první pneumatiku pro traktory! To, co se v roce 1928 zrodilo jako inovativní produktová idea, se v následujících desetiletích transformovalo ve velmi úspěšný produkt v mnoha evropských zemích.

Inovace – jako byly např. traktorové pneumatiky T2 a T4 z dvacátých a třicátých let minulého století nebo zemědělský plášť AS z roku 1955, jsou tím, co je pro firemní tradici typické. Continental nyní pokračuje v této zavedené tradici novými prémiovými radiálními pneumatikami s inovativní konstrukcí – jako např. flexibilní technologie kostry N.flex nebo D.fine technologie zajišťující ideální tvar záběrového zubu.

„Během posledních devadesáti let jsme opakovaně dokázali, že zemědělci na celém světě se mohou na Continental spolehnout. Jsme partner, který se jim snaží nabídnout inovativní a efektivní řešení,“ říká Enno Straten, šéf obchodu se speciálními plášti (CST) společnosti Continental. “ Mega-trendy dnešní doby – např. digitalizace, konektivita a automatizace – výrazně mění zemědělský sektor a každodenní práci zemědělců. Produktivita zemědělských strojů, včetně výběru vhodných pneumatik, hraje v této oblasti klíčovou roli. A proto budeme i v budoucnu nadále rozvíjet a rozšiřovat portfolio zemědělských pneumatik. „

Inovátoři už od počátku
Příběh zemědělských pneumatik značky Continental začal v roce 1928, kdy byla na evropský trh uveden první traktorový plášť T2 (AS). Pouhé 4 roky poté přišel následník – plášť T3 AS, který zákazníky uchvátil optimalizovaným dezénem a lepším trakčním výkonem. Další revoluce od značky Continental na tomto trhu přišla opět v roce 1938: jako první výrobce zemědělských pneumatik v Německu se Continental rozhodl, že u nové pneumatiky T4 AS nebude propojovat jednotlivé bloky dezénu. A od té doby byl dezén zemědělských pneumatik ve středové části rozdělený – což zajišťuje větší trakci. A konečně, v roce 1955 přichází na trh opravdu robustní pneumatika s vysokou přilnavostí – Continental Farmer (AS). Nový dezén s vylepšenými samočistícími vlastnostmi dokázal oproti předchůdci zvýšit trakci na všech typech povrchů o dalších 20%.

Rozšiřování na mezinárodní trhy a prodej licence CGS / Mitas
Continental rozšiřovala své podnikání na mezinárodní úrovni do konce 20. století, trhy v Severní Americe a Evropě se soustředily zejména na expanzi. V roce 2004 byl segment zemědělských pneumatik prodán v důsledku koncentrace podnikání koncernu jako celku. V průběhu tohoto prodeje získala společnost CGS / Mitas licenci na výrobu a marketing zemědělských pneumatik pod značkou Continental. Vývoj a prodej produktů a řešení ze segmentu Continental Automotive pokračoval dál v růstu. A nadále se zvyšovala i poptávka po zemědělských pneumatikách značky Continental.

2017: Úspěšný příběh má pokračování
V roce 2016 získal Continental své ochranné známky spojené se zemědělskými plášti zpět a o rok později se na trh vrátil i s novým produktem – radiálními pneumatikami Tractor70 a Tractor85. Obě pneumatiky pocházejí z vlastní výroby: vyrábějí se v novém výrobním závodě v Lousadu v Portugalsku. Pneumatiky jsou typické svou extrémní robustností a odolností a současně zaručují vysoký komfort při jízdě, ochranu půdy a tažnou sílu. Oba pláště jsou vybaveny inovativní patentovanou technologií N.flex, která díky použití zcela nového nylonu zvyšuje absorpci a tlumení nárazů. V srpnu 2018 přidal Continental do svého portfolia novou radiální pneumatiku TractorMaster s technologií D.fine, díky níž se zákazníci obouvající 65% řady mohou těšit na masivní dezén s velkou styčnou plochou. A pokračujeme v rozšiřování nabídky – v roce 2019 nabídneme zemědělcům celkem 100 variant zemědělských plášťů.

Přečtěte si také

Back to top button