Zprávy

Historický milník pro Volvo FH – na IAA v Hannoveru bylo předáno milionté vozidlo

Vlajková loď společnosti Volvo Trucks, model Volvo FH, slaví v letošním roce své 25. výročí a je jedním z vůbec nejúspěšnějších vozidel v historii celého odvětví dopravy.

Nyní tento proslulý model nákladních vozidel Volvo dosáhl úžasného milníku. Dne 19. srpna předal Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks, na veletrhu IAA v německém Hannoveru nadšenému zákazníkovi milionté vyrobené vozidlo Volvo FH.

Přečtěte si také

„Nákladní vozidla Volvo používáme již od roku 1976, Volvo FH se navíc neustále vyvíjí. Již na samém začátku jsme si uvědomili, že jsme si vybrali značku, která myslí na budoucnost. Přesvědčila nás výkonná pohonná ústrojí vozidel Volvo FH přispívající k naší ziskovosti, velmi působivý je však i důraz kladený na pohodlí a bezpečnost řidiče. Konstruktérům se podařilo dosáhnout opravdu skvělého úspěchu,“ říká Marco Reinhard, majitel a jednatel společnosti Gesuko, přepravce chlazeného zboží se sídlem v Bad Hersfeld přibližně 200 km od Hannoveru.

Vozový park Gesuko tvoří výhradně vozidla Volvo, nyní tedy společnost vítá ve své rodině další přírůstek. Nové vozidlo Volvo FH ze speciální edice k 25. výročí v barvě Crimson Pearl má kabinu v provedení Extra High Sleeper Cab, systém varování před čelním nárazem a Volvo Dynamic Steering.

„U modelu Volvo FH se nám několikrát podařilo posunout hranice jeho možností a nabídnout nové příležitosti z hlediska ziskovosti, efektivity a bezpečnosti dopravy s nižším dopadem na životní prostředí. Předání miliontého vozidla Volvo FH věrnému zákazníkovi, který naše vozidla používá již 25 let, představuje fantastický milník na neuvěřitelné cestě,“ říká Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.

Základní údaje

Volvo FH speciální edice k 25. výročí
Typ: VOLVO FH
Konfigurace náprav: tahač 4 x 2
Rozvor kol: 3 700 mm
Motor: D13, 540 hp, EURO 6
Točivý moment: 2 600 Nm
Převodovka: I-Shift, dvouspojková
Zadní náprava: jednoduchá, s jednou redukcí
Přední odpružení: parabolické listové pružiny
Zadní odpružení: vzduchové
Podvozek: Medium
Pomocné brzdy: VEB+ (Volvo Engine Brake), systém motorové brzdy Volvo s vysokou účinností.
Provedení kabiny: Globetrotter XL
Bezpečnostní prvky: adaptivní tempomat s funkcí varování před čelním nárazem a s nouzovým brzděním, výstraha pro řidiče, ochrana proti vyjetí z jízdního pruhu, airbag na straně řidiče
Další výbava a funkce: Volvo Dynamic Steering (VDS), prvky speciální edice k 25. výročí

 

Přečtěte si také

Back to top button