Zprávy

Nejlepší řidiči nákladních vozidel se utkali o titul v soutěži Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Kdo získá titul nejvšestrannějšího řidiče nákladních vozidel na světě? Odpověď na tuto otázku přineslo světové finále soutěže Volvo Trucks Driver Challenge 2018, které se konalo v Göteborgu ve dnech 13.–14. září. Soutěž, kterou letos tvořilo ještě více disciplín než v minulosti, přilákala profesionální řidiče z 35 zemí. Vítězem se stal Piotr Krahel z Polska.

„Volvo Trucks Driver Challenge v sobě spojuje všemožné výzvy, které před řidiče nákladních vozidel staví jejich každodenní práce. Jejich dovednosti pak často rozhodují o produktivitě a ziskovosti našich zákazníků. Řidiči se také zásadním způsobem podílejí na bezpečnosti silničního provozu. Finále nám nabídlo příležitost sledovat až neuvěřitelně zručné řidiče při precizním ovládání nákladních vozidel,“ říká Maria Bergving, senior viceprezidentka společnosti Volvo Trucks pro značku, marketing a komunikaci.

Soutěž se konala již pošesté, přičemž letos byla zaměřena především na tyto tři oblasti: spotřeba paliva, produktivita a bezpečnost.

„Řidiči soupeřící o titul dosáhli ve všech oblastech vynikajících výsledků. Prokázali, že je možné jet velmi úsporně, přitom dovézt křehký náklad rychle a v dobrém stavu a zároveň do písmene dodržovat dopravní předpisy.“

Cílem soutěže Volvo Trucks Driver Challenge je popularizace důležité práce řidičů nákladních vozidel. Představuje rovněž způsob, jak k této práci, přinášející zajímavé kariérové příležitosti, přitáhnout mladé lidi. Odvětví logistiky a přepravy se neustále rozvíjí a dobrých řidičů je po celém světě nedostatek.

„Chceme našim zákazníkům pomoci s náborem a udržením dobrých řidičů, proto se již mnoho let intenzivně věnujeme konstrukci a designu pracoviště řidiče a snažíme se řidičům jejich práci maximálně usnadnit a zpříjemnit. Systémy podpory řidiče, které usnadňují bezpečné manévrování s nákladními vozidly, a školení pro řidiče, zahrnující celou škálu témat od ovládání vozidel po úspornou jízdu, jsou pak dalším příkladem naší pomoci řidičům k jejich profesionální práci a dalšímu rozvoji a růstu,“ uvádí Lene Larsen, projektová manažerka soutěže Volvo Trucks Driver Challenge.)

„Vítězství v soutěži Volvo Trucks Driver Challenge je pro mne velikým úspěchem! Finále bylo opravdu náročné, mnoho mých soupeřů byli velmi zkušení řidiči. Jsem velmi rád, že Volvo Trucks tuto motivační akci pořádá a že se jí účastní tolik řidičů z celého světa,“ říká Piotr Krahel.

Informace o Volvo Trucks Driver Challenge

• Soutěž se koná jednou za dva roky od roku 2009.
• Letošní soutěže se zúčastnilo více než 12 000 řidičů. Celkem 35 z nich se kvalifikovalo do světového finále.
• Finále se konalo ve Volvo Trucks Experience Center v Göteborgu ve dnech 13.–14. září.
• Cílem soutěže je popularizace řidičské práce a zdůraznění důležitosti kvalifikovaných a zručných řidičů.
• Vlastní soutěž je zaměřena především na tyto oblasti: spotřeba paliva, produktivita a bezpečnost.
• Světové finále zahrnovalo jízdy dvěma modely nákladních vozidel (FH a FMX) na dvou tratích (spotřeba paliva a produktivita) v uzavřeném prostoru. Vítězem se stal řidič s nejvyšším celkovým bodovým ziskem z obou stanovišť. Při jízdě se hodnotila bezpečnost, spotřeba paliva a produktivita.

Výsledky
1. Piotr Krahel, Polsko, 64 bodů
2. Bert Johansson, Švédsko, 64 bodů
3. Simo Laukkanen, 59 bodů

Přečtěte si také

Back to top button