Zprávy

Společnosti KOBIT a Ford Trucks se dohodly na spolupráci

Přední český výrobce strojů a zařízení pro opravy a údržbu silnic, komunální techniky pro čištění měst, speciální transportní techniky a hasičské techniky se dohodl na spolupráci se společností F TRUCKS, importérem nákladních vozidel Ford Trucks.

V průběhu tradičního Jičínského veletrhu, který společnost Kobit, s.r.o. pořádá v areálu svého výrobního závodu v Jičíně, se společnosti Kobit a F Trucks dohodly na užší spolupráci, především v oblasti dodávek podvozků Ford Trucks pro silniční a komunální techniku.

Přečtěte si také

„Nákladní vozy Ford Trucks sleduji již více než rok a jsme rádi, že můžeme nyní rozšířit portfolio nabízených speciálních vozidel o tuto značku. Užitková vozidla Ford mají na našem trhu velmi dobré jméno a věříme, že také „těžká řada“ bude mít v segmentu speciálů pro úklid měst a obcí úspěch“ říká Jaroslav Nožička, generální ředitel a jednatel společnosti Kobit.

„Rozpočty měst a obcí bývají často velmi napjaté a my jsme rádi, že můžeme díky této spolupráci nabídnout cenově velmi příznivé řešení pro obnovu vozového parku či pořizování nových speciálních vozidel“ říká Miloš Pavlíček, předseda představenstva společnosti F Trucks a.s. „Věříme, že další vozidla jako zametací vozy, cisterny, kropičky i vozidla pro údržbu silnic budou v krátké době následovat“, dodává Pavlíček.

Prvním společným projektem bude vozidlo na svoz komunálního odpadu, které bude Kobit stavět na podvozku Ford Cargo 1833. Podvozek je vybaven moderním motorem Ford Ecotorq o objemu 9 litrů a výkonu 330 koňských sil a devítistupňovou převodovou ZF Traxon. Speciální nástavbu pro vyprazdňování kontejnerů a převoz odpadu vyrobí a dodá jičínský Kobit.

Přečtěte si také

Back to top button