Zprávy

Textilní zásuvné latě Kögel FastFix – lehká a bezpečná alternativa

Všechna vozidla generace Kögel NOVUM umožňují velmi vysokou míru individualizace provedení.

K tomu patří také celá řada nových prvků individuální výbavy, které především řidičům zjednodušují každodenní práci a zvyšují bezpečnost. Jedním z těchto prvků je nová textilní zásuvná lať Kögel FastFix. S hmotností pouze 495 gramů a osvědčeným upínacím uzávěrem je textilní zásuvná lať Kögel FastFix lehkou, rychlou a uživatelsky přívětivou náhradou dřevěných, hliníkových nebo ocelových latí. Velmi důležitý a kladný vedlejší efekt: kompletně odpadají úrazy osob a poškození nákladu padajícími latěmi.

Společnost Kögel si vzala za úkol výrazně zvýšit bezpečnost a ochranu řidičů. S textilními zásuvnými latěmi Kögel FastFix se to více než podařilo. V určitých situacích při nakládce zboží předepisuje VDI 2700 a směrnice Daimler 9.5 zádržný systém k zajištění nákladu na paletě. Příkladem je přeprava nápojů a přepravek. V běžné praxi jsou tyto zádržné systémy tvořeny většinou dřevěnými, hliníkovými nebo ocelovými zásuvnými latěmi. Manipulace s nimi je ale špatná, jejich ukládání je složité a při pádu představují značné bezpečnostní riziko. Díky textilním zásuvným latím Kögel FastFix jsou tyto problémy minulostí. Řada testů za přítomnosti úředně jmenovaných znalců prokázala, že textilní zásuvná lať Kögel FastFix není pouze rovnocenná konvenčně používaným zásuvným latím, ale bylo doloženo, že je dokonce lepší.

Snadná a rychlá manipulace

Textilní zásuvná lať Kögel FastFix je vyrobena z flexibilního pásového materiálu, takže je pro ni vždycky dost místa v každé schránce na nářadí. K rychlému, snadnému a bezpečnému zajištění nákladu je zavěšena na středové nebo rohové klanice. K tomu jsou na klanicích umístěny speciální přišroubované držáky, které je možné podle potřeby upevnit do jiné výšky. Pokud je lať zavěšena mezi dvě klanice, stačí ji vypnout upínacím uzávěrem tak, aby bylo dosaženo požadovaného zádržného efektu.

 

Přečtěte si také

Back to top button