Zprávy

Společnost ZDAR převzala 4 nová vozidla značky Scania

Kvůli obnově vozového parku se přepravní společnost ZDAR rozhodla koupit nová vozidla a stejně jako v minulosti opět zvolila značku Scania.

V prostorách jihlavského servisu tak došlo k předávce 4 tahačů s kabinou řady R a třináctilitrovým šestiválcovým motorem o výkonu 410 koní.

„S vozidly Scania jsme dlouhodobě spokojení, a proto jsme se rozhodli opět pro tuto značku,“ vyjmenovává důvody pořízení nových Scanií generální ředitel ZDAR, a.s. Richard Latislav. Vedoucí provozu nákladní dopravy Milan Šimka pak dodává: „pozitivně hodnotíme nízkou spotřebu pohonných hmot a jsme zvědaví, o kolik se ještě sníží u této nové generace. Také zkušenosti se servisem v Jihlavě máme velmi dobré, takže Scania pro nás byla jasná volba.“

Nové tahače Scania R 410 budou určeny pro provoz v mezinárodní kamionové dopravě a to v kombinaci s valníkovými nebo chladírenskými návěsy.

Přečtěte si také

„Vážíme si dlouhodobé spolupráce a důvěry, kterou nám tímto společnost ZDAR a.s. projevila. Jsme rádi, že se minulá generace v provozu velmi osvědčila. Nový model nabídne nejen větší komfort pro řidiče, ale díky nižší spotřebě a delší době provozuschopnosti přispívá také k bezkonkurenční profitabilitě majitelů přepravních společností,“ říká vedoucí prodeje společnosti Scania na Moravě Jiří Rozsíval.

Přečtěte si také

Back to top button