Zprávy

RENAULT TRUCKS představuje svoji druhou generaci elektrických vozidel: kompletní modelovou řadu Z. E. od 3,5 do 26 T

Renault Trucks představuje po desetiletém testování v reálných podmínkách provozu ve spolupráci s vybranými partnery, svoji druhou generaci 100% elektrických vozidel: Renault Master Z. E., Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z.E., kompletní modelovou řadu od 3,5 do 26 tun, ideální pro provoz v městském prostředí.

Renault Trucks D a Renault Trucks D Wide Z.E. budou vyráběny v závodě v Blainville-sur-Orne a uvedeny na trh v roce 2019. Renault Master Z.E. bude k dispozici v roce 2018.
 
Renault Trucks, průkopník v oblasti elektromobility uvádí na trh svoji druhou generaci 100% elektrických vozidel s označením Renault Trucks Z.E.
s modely Renault Master Z. E., Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z. E., v rozmezí od 3,5 do 26 tun, která reaguje na požadavky při provozu v městském prostředí při distribuci a dodávkách zboží nebo svozu komunálního odpadu.
 
Renault Trucks pracoval na vývoji a testování 100% elektrických vozidel uplynulých deseti let.
 
Elektromobilita se stala pro Renault Trucks, hned na samém počátku, jasnou odpovědí na problémy spojené s kvalitou ovzduší a hladinou hluku ve městech a také jednou z odpovědí, jak snižovat emise CO2.
 
Více jak deset let testuje francouzský výrobce ve spolupráci s vybranými partnery 100% elektrická vozidla v podmínkách reálného provozu, aby získal potřebné informace o jejich použití, chování baterií, nabíjecích zařízeních
a specifických požadavcích na údržbu.
 
Tyto testy v reálném provozu umožnily také partnerům značky Renault Trucks podpořit jejich zákazníky při využívání elektrických technologií. Renault Trucks se díky modelu Maxity může pochlubit dlouholetými zkušenostmi s provozem100% elektrického vozidla.
 
„Před deseti lety jsme byli průkopníky, kteří propagovali elektrická vozidla s cílem zlepšit kvalitu ovzduší ve městech“, vysvětluje prezident Renault Trucks Bruno Blin. „Dnes můžeme nabídnout řadu elektrických vozidel s osvědčeným výkonem a odborníci v naší síti jsou připraveni pomoci našim zákazníkům na přechod k elektromobilitě. Před deseti lety jsme byli průkopníky, dnes jsme odborníci.“
 
Nákladní vozidla s nulovými emisemi pro neomezený provoz
 
Díky nejnovějšímu technologickému vývoji jsou elektrická vozidla rentabilní a pro dopravce představují možnou alternativu, proto Renault Trucks uvádí na trh kompletní modelovou řadu Z.E.
 
Bez ohledu na omezení v městských zónách, mohou vozidla řady Renault Trucks Z.E. bez obtíží plnit své poslání.  Jsou ideálním řešením pro zachování kvality ovzduší a snížení přetížených dopravních situací, protože umožňují dodávky bez hluku, mimo dopravní špičku a nevylučují žádné škodlivé emise nebo CO2.
 
Renault Trucks Master Z. E., dostupný od září 2018 na vybraných evropských trzích
 
Renault Trucks Master Z. E. bude uveden na evropský trh v září 2018, je ideálním nástrojem pro koncové dodávky a umožňuje přístup do všech městských oblastí, dokonce i k těm s velmi přísnými dopravními omezeními. Nabití baterie tohoto 100% elektrického užitkového vozidla trvá 6 hodin.
 
Jeho vnitřní objem je stejný jako u běžného modelu Renault Master s dieselovým pohonem, protože baterie jsou umístěny pod předními sedadly. Model Master Z.E. přichází v šesti verzích (čtyři varianty furgonu a dvě varianty podvozku s kabinou určeného k dostavbě), které jsou navrženy tak, aby splňovaly všechny požadavky zákazníků pracujících v městském prostředí.
 
Konečně, pro bezpečnost řidičů a přepravovaného nákladu je Master Z.E. standardně vybaven couvací kamerou, zvukovou signalizací zpětného chodu a zrcátkem mrtvého úhlu.
 
Renault Trucks D a Renault Trucks D Wide Z.E. pro městskou distribuci a svoz komunálního odpadu
 
Model Renault Trucks D Z. E. ve verzi 16 t nabídne ideální nástroj pro městskou distribuci a dodávky zboží s řízenou teplotou. Renault Trucks D Wide Z.E. bude v nabídce ve verzi 26 t pro svoz komunálního odpadu. Oba modely budou vyráběny v továrně Renault Trucks v Blainville-sur-Orne, Normandie, ve Francii od druhé poloviny roku 2019.
 
Dojezd této střední řady Renault Trucks Z.E. je přibližně 300 km v závislosti na použití a konfiguraci baterie. Baterie představují při pořízení elektrického vozidla tu nejnákladnější položku. Renault Trucks nabídne různé možnosti dojezdu vozidla, které budou přizpůsobeny potřebám zákazníků a to při zachování vysokého užitečného zatížení a ekonomické konkurenceschopnosti modelu.  
 
Díky stejnosměrnému dobíjecímu proudu mohou být lithium-iontové baterie vozidel Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z.E. plně nabité během jedné až dvou hodin, pomocí konektoru Combo CCS s výkonem 150 kW. Pro noční nabíjení střídavým proudem je doba úplného nabití 300 kWh baterie12 hodin. V tomto případě je naprosto dostačující třífázová zásuvka na 380 V a 32 A.
 
Pro maximální flexibilitu z hlediska použití a montáže nástavby jsou modely Renault Trucks D Z.E. a Renault Trucks D Wide Z.E. vybaveny vývodovou hřídelí se standardním mechanickým rozhraním.
 
 
TECHNICKÉ SPECIFIKACE
 
RENAULT MASTER Z.E.
· Celková hmotnost vozidla 3,1 t
· Elektrický motor s výkonem 57 kW
· Maximální krouticí moment: 225 Nm
· Maximální rychlost: 100 km / h
· Úložiště energie: lithium-iontové baterie o výkonu 33 kWh
· Dojezd v rámci cyklu NEDC: 200 km
· Dojezd: do 120 km
 
RENAULT TRUCKS D Z.E.
§ Celková hmotnost vozidla: 16 t
Hmotnost: 16,7 t.
· Dostupné rozvory: 4 400 mm a 5300 mm
· Elektrický motor s výkonem 185 kW (kontinuální výstup 130 kW)
· Maximální krouticí moment elektromotoru: 425 Nm
· Maximální krouticí moment zadní nápravy: 16 kNm
· Dvoustupňová převodovka
· Úložiště energie: lithium-iontové baterie o celkové kapacitě 200 až 300 kWh
· Dojezd: až 300 km
 
RENAULT TRUCKS D WIDE Z.E.
§ Celková hmotnost vozidla: 26 t
Hmotnost: 27 t
· Dostupný rozvor: 3900 mm
· Dva elektrické motory s celkovým výkonem 370 kW (kontinuální výstup 260 kW)
· Maximální krouticí moment elektromotorů: 850 Nm
· Maximální krouticí moment zadní nápravy: 28 kNm
· Dvoustupňová převodovka
· Úložiště energie: lithium-iontové baterie, 200 kWh.
· Dojezd: až 200 km
 

Přečtěte si také

Back to top button