Zprávy

Jungheinrich Miniload STC 2B1A

Automatizovaný sklad drobného zboží pro společnost VAHLE Group v Kamenu

Krátce po světové premiéře systému STC 2B1A společnost Jungheinrich obdržela první objednávku na svůj nový jeřábový zakladač pro sklady drobného zboží. VAHLE Group, verbocke energetických systémů a systémů pro datovou komunikaci z Kamenu, si objednal výstavbu automatizovaného skladu. Zakázka zahrnuje i tradiční skladovací technologie a vysokozdvižné vozíky. Jádrem systému je nový zakladač STC 2B1A, který bude obsluhovat celkem 7314 pozic rychlostí 6 metrů za sekundu. Ve skladu drobného zboží jsou využívány dva formáty kontejnerů – krabice 600 x 400 mm skladované dvě za sebou a krabice 300 x 400 mm skladované čtyři za sebou napříč. Dokončení je plánováno na konec roku 2018.
 
Rüdiger Kuhn, ředitel nákupu a materiálového managementu VAHLE vysvětluje: „Společnost VAHLE Group se vždy soustřeďovala na kvalitu produktů a služeb, našich zaměstnanců, školení a vybavení budov. Náš závazek na nepřetržité zlepšování se odráží v novém automatizovaném skladu drobného zboží, který pro nás společnost Jungheinrich staví v Kamenu. Byli jsme ohromeni výkonností nového zavaděče v kombinaci se schopností společnosti Jungheinrich poskytovat odborné znalosti při řešení problémů v oblasti logistických systémů. Proto budeme se společností Jungheinrich spolupracovat na projektu, v jehož rámci bude vedle skladu drobného zboží probíhat i výstavba skladu s širokými uličkami, konzolovými regály pro dlouhlé předměty a průjezdnými regály.“
 
Systém STC 2B1A společnosti Jungheinrich je nejvýkonnější jeřábový zakladač pro automatizované sklady drobného zboží ve své třídě. Má energetické zásobníky „SuperCaps“, uzpůsobené pro provoz zakladačů, které ukládají energii uvolňovanou při brzdění a při akceleraci ji dodávají zpět do systému. Tím se podařilo snížit energetickou náročnost a zejména vyžadovaný příkon až o 25 % oproti konkurenci.
 

Přečtěte si také

Back to top button