Zprávy

Panattoni Europe dodala DHL a Estée Lauder Companies nejšetrnější průmyslovou budovu v ČR

Stavitel průmyslových zón Panattoni Europe vybudoval halu s dosud nejvyšším hodnocením v rámci certifikace BREEAM 2016 v České republice.

Za distribuční centrum DHL, které bude sloužit americkému výrobci kosmetiky Estée Lauder Companies, získal skóre 78,2 % v úrovni Excellent, a překonal tak nejen svou dřívější stavbu, distribuční centrum Amazonu v Dobrovízi, ale i všechny do dnešního dne vybudované stavby v ČR v segmentu průmyslových budov, maloobchodu, kanceláří nebo rezidenčních objektů.
 
„Distribuční centrum DHL pro Estée Lauder Companies je naší pátou certifikovanou budovou dle standardů BREEAM 2016 a máme velkou radost z toho, že jde zároveň o budovu s nejvyšším dosaženým skóre v rámci České republiky. Jsem moc pyšný na svůj tým a zároveň chci poděkovat generálnímu dodavateli stavby HSF System za skvělou práci a týmu DHL za skvělou spolupráci,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko.
 
Distribuční centrum Estée Lauder Companies dosáhlo při certifikaci nejvyššího skóre v kategoriích nakládání s odpadem (100 %), vodou a energiemi (78 %) a v kategorii znečištění (92 %). Budova byla navržena v souladu s dlouhodobými záměry DHL a s programem GoGreen, v rámci něhož chce společnost Deitsche Post DHL do roku 2050 snížit emise CO2 na 0 % a do roku 2025 proškolit 80 % zaměstnanců na certifikované specialisty GoGreen. Součástí haly jsou úsporná LED světla a inteligentní řídicí systémy, které snižují světelné emise a spotřebu energie.
 
Společnost Panattoni Europe letos obhájila pozici lídra evropského industriálního trhu. Na loňský rok ve znamení expanzí a relokací se rozhodla navázat odvážnou koncepcí založenou na revitalizaci brownfieldů a udržitelném rozvoji. V oblasti proměny brownfieldů na industriální prostory je společnost globálním trend-setterem.

Přečtěte si také

Back to top button