Zprávy

Společnost Iveco Czech Republic se stala podnikem roku 2017

Společnost Iveco Czech Republic se stala držitelem titulu Podnik roku 2017 v České republice. Výrobce autobusů z Vysokého Mýta získal ocenění v kategorii firem s počtem zaměstnanců nad 250 osob. Nejlepší firmy z českého auto průmyslu ocenilo Sdružení automobilové průmyslu, jednalo se již o dvacátý ročník prestižní soutěže.

Této kategorie se zúčastnilo celkem 55 podniků, které byly posuzovány na základě ekonomických výsledků dosažených v loňském roce. Hodnocení bylo postaveno na tvrdých kritériích, jako jsou hospodářský výsledek před zdaněním, přidaná hodnota na pracovníka nebo tržby v přepočtu na zaměstnance.
 
„Být nejlepší českou firmou v oboru na základě objektivních kritérií je pro nás velká pocta. Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům, kteří se o tento skvělý výsledek zasloužili,“ uvedl Jiří Vaněk, generální ředitel Iveco Czech Republic.
 
V kategorii nad 250 zaměstnanců se s výrobcem autobusů IVECO BUS umístily i firmy Magna Exteriors (Bohemia) s.r.o. a ŠKODA AUTO a.s.
 
Společnost Iveco Czech Republic, a. s. přispívá velkým dílem k růstu české ekonomiky. Je významným zaměstnavatelem v regionu, zaměstnává přes 3 500 lidí a dalších cca 1 700 pracovních míst vytváří u subdodavatelů.
 
Firma je největším výrobcem autobusů v ČR a největším výrobním závodem IVECO BUS. Na 23. ročníku soutěže Exportér roku obdržela druhé místo v kategorii „Nárůst exportu 1993–2016“. Díky svým úspěchům s meziměstskou produktovou řadou, která je v posledních letech lídrem na evropském trhu, je nyní sedmým největším českým exportérem. Společnost byla loni v Pardubickém kraji vyhlášena druhým nejlepším Zaměstnavatelem regionu v kategorii do 5 000 zaměstnanců. V anketě Czech TOP 100 se Iveco Czech Republic, a. s. pravidelně umisťuje v první polovině nejvýznamnějších firem v České republice a za rok 2017 obsadila 26. místo největších firem.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button