Zprávy

IVECO BUS získal nový kontrakt na dodávku 150 autobusů na zemní plyn pro čistší Paříž

Dopravní podnik Paříže RATP (Régie Autonome des Trasports Parisiens) objednal
u IVECO BUS 150 autobusů Urbanway Natural Power, které mají být dodávány od roku 2019 v rámci projektu francouzské metropole BUS 2025. Cílem tohoto projektu je nahradit celý vozový park ekologicky šetrnými vozy.

IVECO BUS, která je značkou skupiny CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI /MI: CNHI), zvítězila v tendru RATP (státního Dopravního podniku Paříže) se svými 18-ti metrovými kloubovými autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn či biometan. Tato smlouva navazuje na kontrakt z roku 2014 o dodávce zhruba 1 000 autobusů, a je důkazem vysoce kvalitního řešení trvalé mobility IVECO BUS.
 
Společnost IVECO BUS je evropským lídrem ve výrobě autobusů s pohonem na zemní plyn, kterých k dnešnímu dni uvedl do provozu kolem 6 000. Autobusy vyráběné ve výrobním závodě ve francouzském Annonay jsou ekologické, hospodárné a poháněné moderními motory Cursor 8 NP na zemní plyn, které vyrábí společnost FPT Industrial, patřící do skupiny CNH Industrial, se sídlem ve francouzském Bourbon-Lancy. Ročně je zde vyrobeno přes 1 000 motorů Cursor 8 NP, jež jsou používány v dopravě a průmyslu po celém světě.
Autobusy Urbanway jezdí i na biometan, vyráběný z odpadů, díky čemuž garantují neutrální uhlíkovou stopu, a zároveň nabízejí širokou škálu dalších benefitů, a to jak dopravcům, tak velkým městům. Mezi takové benefity patří např. čistší vzduch, snížená hlučnost a efektivnější využívání odpadů.
 
Jak IVECO BUS, prostřednictvím svého Výzkumného a vývojového centra ve francouzském Vénissieux, tak RATP usilovně pracují na řešení řady klíčových ekologických problémů, s nimiž se městské oblasti potýkají.
 

Přečtěte si také

Back to top button