Zprávy

FH Reloaded – nové řešení od Volvo Trucks, optimalizované pro úspornou dálkovou přepravu

Volvo Trucks rozšiřuje své portfolio o několik nových a vylepšených řešení pro potřeby dálkové dopravy se speciálním zaměřením na potřeby dopravců ve střední a východní Evropě.

Většina nových prvků přispívá k výraznému snížení spotřeby paliva, zlepšení doby provozuschopnosti a vyššímu pohodlí řidičů. Volvo FH Reloaded se stává správnou volbou provozovatelů vozových parků v oblasti mezinárodní dopravy.
 
Pět let po uvedení zbrusu nového modelu Volvo FH (v r. 2012) představuje Volvo Trucks svůj model FH Reloaded – nejúspornější nákladní vozidlo Volvo pro potřeby mezinárodní dopravy, vykazující nejnižší emise CO2.
 
„Ve Volvo Trucks se snažíme neustále modernizovat a zlepšovat naše produkty i služby, což dokazujeme zaváděním nových řešení a dalším vylepšováním nabídky pro nejrůznější potřeby dopravců. Výsledkem nejnovějších vylepšení našich konstruktérů je model Volvo FH Reloaded. V rámci vývoje jsme spolupracovali s našimi zákazníky ve střední a východní Evropě. Nová řešení a služby se odrazí ve snížení spotřeby paliva až o 10 %, zlepšení doby provozuschopnosti a vyšším pohodlí řidičů,“ komentuje Robert Grozdanovski, víceprezident pro trh střední a východní Evropy.
 
Model Volvo FH Reloaded s motorem D13K (Euro 6) o výkonu 420 nebo 460 k se speciálním softwarem pro úsporu paliva, vyvinutá pro nasazení v prostředí dálkové dopravy. Ve výbavě najdeme i nejnovější verzi funkce I-See na bázi topografických údajů, zajišťující mimořádně konzistentní chování vozidla na trase i v čase s využitím komerčně dostupných map.
 
Volvo FH Reloaded bylo současně odladěno ve prospěch vyššího pohodlí řidičů a jejich produktivity. Vylepšená izolace kabiny společně s novým systémem baterií zaručuje řidičům kvalitnější prostředí, životní podmínky i nižší hladinu hluku.
 
Volvo Trucks pro model FH Reloaded vedle nových specifikací nabízí i servisní smlouvu Blue vč. konektivity. Prostřednictvím této technologie může servis na dálku sledovat opotřebení klíčových komponent nákladního vozidla a získávat např. informace o výkonu motoru, ujeté vzdálenosti a spotřebě paliva. Kontroly tohoto druhu snižují riziko neplánovaných zastávek, a když vozidlo dorazí do servisu, pracovníci jsou již plně připraveni uvést jej do pořádku v nejkratším možném čase.
Volvo FH Reloaded
Motor D13K 420 nebo 460 k, EURO 6
Max. výkon 420 k (309 kW) při 1400 až 1800 ot/min; 460 k (338 kW) při 1400 až 1800 ot/min
Max. točivý moment (verze 420 k) 2100 Nm při 860 až 1400 ot/min; (verze 460 k) 2300 Nm při 900 až 1400 ot/min
Převodovka I-Shift AT2612F, tlačítka na přístrojové desce
Zadní náprava RSS1144A, jednorychlostní redukce, přev. poměr 2,31-1 nebo 2,47-1
Gelové baterie
Funkce I-See na bázi topografických údajů
Vylepšený fleetový software
Služby Dynafleet se školením řidičů 

Přečtěte si také

Back to top button